Näringsliv och företag

Start och utveckling av företag, tillstånd, regler, upphandling och stöd.

Nyheter från Näringsliv och företag


 • Bildkollage: Målning, gräsklippning och cykelreparation.

  Bli sommarlovsentreprenör och starta eget i sommar

  Är du mellan 15-20 år? Vill du bli din egen chef i sommar och tjäna dina egna pengar? Kolla in detta! Nu har äntligen anmälan för sommarlovsentreprenör i Västernorrland öppnat!

 • Från vänster Anna-Karin Hasselborg, tillförordnad lokalpolisområdeschef Andreas Dahlbom och näringslivschef Petra Forsström.

  Kommunen ska kartlägga tryggheten inom näringslivet

  Nu ska Härnösands kommun tillsammans med Stiftelsen Tryggare Sverige kartlägga brottslighet och trygghet inom näringslivet. En enkät kommer att skickas ut till alla företag i kommunen, och resultatet kommer att ligga till grund för planering och samordning av insatser.

 • En karta över Härnösand.

  Möjlighet att söka landsbygdsmedel

  Medlen kan sökas av föreningar, utvecklingsgrupper och organisationer, som bygger på demokratiska värderingar, har ett samhälleligt ändamål och engagerar sig i Härnösands framtida utveckling.

 • blygbild över kvarteret Kronholmen med fastigheterna kommunen köpt markerade

  Kommunägda Invest AB köper mark på Kronholmen

  Det kommunala bolaget Invest AB ska köpa två fastigheter på Kronholmen. Fastigheterna ägs idag av Förvaltnings AB Rydgruppen, och används av Ryds Glas. Attraktiva bostäder är en viktig del för att lyckas med både befolkningstillväxt och ekonomisk tillväxt. Ett område som Härnösan...