Publicerad

Matlagningen blir kvar på Brunne skola

en kock står och jobbar i ett skolkök

Ulrika Strindin och hennes kollega kom med förslaget att fortsätta som tidigare, fast med en person mindre.

Eleverna i Brunne skola får även i fortsättningen mat som lagas på plats. Beslutet har tagits efter att under en period ha provat att klara arbetet med en personal mindre än tidigare.

Tidigare hade kostavdelningen två medarbetare på Brunne skola och en i Stigsjö förskola. Då antalet skolelever har minskat beslutades att minska personalen med en person. Maten skulle i fortsättningen lagas i centralköket Navet och skickas till Brunne skola, som skulle ha ett mottagningskök precis som de flesta andra skolor.

Men de två medarbetare som är kvar föreslog att de kunde fortsätta laga mat på plats, till både skolan och förskolan.

– Det var ett bra initiativ så nu har vi testat det under en period. Det har fungerat bra så det finns ingen anledning att ändra på det om inte förutsättningarna förändras, säger kostchefen Kia Olsson.