Publicerad

Kreativiteten flödar på Brännaskolan!

Bränna

Författaren Anette Skåhlberg har denna vecka besökt årskurs 2, 3 och 5 på Brännaskolan för att inspirera barnen till att skriva böcker genom att hålla i workshops.

Det är andra gången som Anette kommer till Brännaskolan för ett författarbesök med workshops där hon ger barnen verktyg för att själva kunna skriva böcker.

− Jag älskar att vara ute på skolorna och träffa alla barn och inspirera dem till läsande och skapande. Det är roligt att besöka Brännaskolan en andra omgång för att fortsätta arbetet med deras skrivande, säger Anette.

Eleverna på Brännaskolan tycker att det har varit roligt och lärorikt att få tips om hur man bygger upp en bra berättelse.

− Barnen har börjat på många fina berättelser. Om Gabbis som vill stoppa krig och en jordglob som räddar sig själv, säger Anna Prytz, biträdande skolledare på Brännaskolan.

Författarbesöket är en del i Kulturtrappan. Genom Kulturtrappans aktiviteter får alla elever i Härnösands kommun träffa professionella kulturskapare inom alla tänkbara och otänkbara konstformer. Syftet är att elever ska inspireras till och ges möjligheter att uttrycka sig via kultur och konst.

− När man går ut grundskolan i Härnösand ska man som elev ha fått ta del av kultur och konst i alla dess former och framför allt erbjudits möjligheten att skapa själv, säger Milly Lundstedt, kulturutvecklare på kulturenheten.

Den 26 april kommer Anette tillbaka för att tillsammans med eleverna arrangera en vernissage för att presentera alla böcker de har skapat.