Samlade nyheter från Härnösands kommun

 • Publicerad i Kommun & styrning

  Kommunen träffade marinchefen

  sju personer står framför en dörr. Några av dem har militära uniformer på sig. Under firandet av Marinens 500 år i Härnösand fick Härnösands kommun möjlighet att träffa marinchefen Ewa Skoog Haslum. Där presenterades Härnösands möjligheter och ambitioner att bidra till ett starkare militärt och civilt försvar.
 • Publicerad i Kommun & styrning

  Välkommen etablering i Ramvik

  en båt av katamarantyp ligger vid en kaj. I förgrunden cyklar en person förbi Idag fredag 20 maj presenterade Green City Ferries sin nya etablering i Ramvik. Företaget ska serietillverka sin emissionsfria passagerarfärja Beluga24 på Höga Kusten Varvet i Ramvik. Dessutom etablerar Waxholms Komposit ett nytt bolag, Ramviks Komposit, i samma lokaler.
 • Publicerad i Bygga, bo trafik & miljö

  Västra Kanalbron helt avstängd under fyra timmar

  en kanal i en stad med en bro i fokus Natten till söndag 22 maj är Västra Kanalbron helt avstängd klockan 03-07. Under den tiden kan varken gående, cyklister eller biltrafik passera. All trafik till och från Härnön hänvisas via Nybron.
 • Publicerad i Kommun & styrning

  Härnösands kommun inviger ett minnesmärke för fred

  Ett minnesmärke för fred. Tisdagen den 24 maj klockan 11.55 inviger Härnösands kommun ett minnesmärke för fred på södra mellanholmen.
 • Publicerad i Bygga, bo trafik & miljö

  Ny topplacering för Härnösand på miljöranking

  Två cyklister cyklar på cykelbana över Nybron i centrala Härnösand. Härnösand är en av Sveriges bästa miljökommuner 2022. På den årliga rankingen ”Sveriges miljöbästa kommun” som mäter kommunernas ambition och aktivitet inom miljöområdet placerar sig Härnösand på plats åtta i kategorin Mindre städer och kommuner nära mindre stad.
 • Publicerad i Kommun & styrning

  Kommunfullmäktige i webb-TV

  Härnösands rådhus. På måndag 23 maj håller Härnösands kommunfullmäktige sammanträde. Du kan se sammanträdet i webb-TV i direktsändning eller i efterhand här på kommunens hemsida.
 • Publicerad i Bygga, bo trafik & miljö

  Tyck till om E4 södra infarten

  närbild på en flicka med cykelhjälm som hänger över ett cykelstyre Trafikverket planerar att förbättra trafiksäkerheten och framkomligheten för gående och cyklister längs E4, södra infarten till Härnösand. Nu finns möjlighet att tycka till om förslaget i ett så kallat samråd.
 • Publicerad i Kultur & fritid

  Kris Kraft och Kultur "Var som helst"

  Programbild för Kris Kraft och Kultur Nätverket North Cultitude 6263 och Härnösands Kollektiva Konstnärsverkstad bjuder in till konferens torsdagen den 19 maj kl. 10:00 - 16:30 på sambiblioteket i Härnösand. Fri entré, varmt välkomna!
 • Publicerad i Barn & utbildning

  Elever på introduktionsprogrammet testar nya idrotter

  Flera tjejer som tränar utomhus. Hiphop, yoga, basket, volleyboll, paddel, simning, dans och löpning. Det är några idrotter som tjejer som går på Introduktionsprogrammet på Härnösands gymnasium har fått testa på sedan i höstas. Målet är att springa Vårruset i Sundsvall den 2 juni.
 • Publicerad i Barn & utbildning

  Albin tog brons i Yrkes-SM

  Tre ungdomar står bredvid varandra med medaljer om halsen och blombuketter i händerna. Albin Järrendahl, VVS-elev på Härnösands gymnasium, kom trea i Yrkes-SM. Under mässan som pågick i två dagar byggde han och hans medtävlare ett badrum i varsin monter.
 • Publicerad i Stöd & omsorg

  Härnösand förstärker hemtjänsten - ska anställa 30 nya undersköterskor

  Illustration av glad hemtjänstpersonal som håller glad äldre person om axlarna. Härnösands kommun satsar på hemtjänsten. Målet är att öka grundbemanningen, vilket både ska förbättra arbetsmiljön och göra kunderna nöjdare.
 • Publicerad i Bygga, bo trafik & miljö

  Prova ditt vatten

  en hand håller ett vattenglas som fylls på under en vattenkran Tar du vatten från egen brunn? Då kan det vara dags att göra ett vattenprov. Livsmedelsverket rekommenderar att kontrollera vattnet minst vart tredje år.
 • Publicerad i Stöd & omsorg

  Firande på socialförvaltningen när alla verksamheter infört heltid som norm

  Majne Fällgren och Britt-Marie Söderqvist på Solbackens särskilda boende. Särskilda boendet Solbacken var en av de verksamheter på socialförvaltningen som firade med tårta den 9 maj. Anledningen till firandet var att nu har alla verksamheter på socialförvaltningen infört heltid som norm. De nyrekryteringar som utannonseras är numera endast heltidstjänster. Du som idag jobbar deltid på socialförvaltningen har nu rätt att gå upp på heltid.
 • Publicerad i Kultur & fritid

  Bra koll på Eksjödammen

  trepersoner står med en stor metallring mellan sig Varje vår när snön smälter ökar trycket på Eksjödammen i Viksjö. Fritidsgruppen inom kommunens Resursgrupp har uppdraget att titta till dammen och reglera vattennivån.
 • Publicerad i Bygga, bo trafik & miljö

  Del av Volontärvägen avstängd

  trekantig vägskylt med gul botten och röd ram som varnar för vägarbete Med start måndag 16 maj stängs Volontärvägen av helt på sträckan mellan Lingonstigen och Hjortronstigen. Avstängningen pågår under fyra dagar, till och med torsdag 19 maj, och trafiken leds om genom bostadsområdet.
 • Publicerad i Kommun & styrning

  16 maj kommer nästa kryssningsfartyg

  Bild på kryssningsfartyget Viking Cinderella med datum för 2022 års anlöp i Härnösand. Viking Lines kryssningsfartyg Cinderella gör åtta turer till Härnösand den här säsongen. Nästa anlöp sker måndagen den 16 maj.
 • Publicerad i Bygga, bo trafik & miljö

  Vägarbete på Västra Kanalbron

  en bro som går över en kanal Med början måndag 16 maj ska beläggningen på Västra Kanalbron bytas ut. Arbetet pågår till och med onsdag 25 maj och under den tiden är endast ett körfält öppet för trafik. Dessutom blir det ingen broöppning.
 • Publicerad i Kommun & styrning

  Marinen fyller 500 år - firar med hamnbesök i Härnösand

  Korvett av Visbyklass lägger till vid kaj. Den 20-21 maj får Härnösand hamnbesök av marinen och det blir två dagar fulla av aktiviteter. Bland mycket annat erbjuds åkturer med Stridsbåt 90 och det kommer också att genomföras kajshower där personal från marinen berättar om fartygen och arbetet ombord.
 • Publicerad i Stöd & omsorg

  Föreställning med KreaTivas teatergrupp - Drömmer jag, eller?

  drömfångare Den 25 maj kl 18:00 visar KreaTivas teatergrupp en föreställning på Härnösands Teaters lilla scen om vad som kan hända i drömmarnas värld: Drömmer jag, eller?
 • Publicerad i Kommun & styrning

  Eleverna stod i centrum på Europadagen 2022

  Hedda Wising-elever på Europadagen 2022. Europadagen den 9 maj firades på Sambiblioteket. Kommunstyrelsen ordförande Andreas Sjölander fick inleda, men det var elever från Hedda Wisingskolan som stod i centrum med sina personliga berättelser om skolans europeiska samarbetsprojekt.
 • Publicerad i Bygga, bo trafik & miljö

  Vägarbete på Nybrogatan

  Triangelformad vägskylt med röd ram och gul botten. Skylten varnar för vägarbete. Tisdag 10 maj blir det vägarbete på Nybrogatan. Det är en bit av gatan mellan Köpmangatan och Storgatan som ska fräsas upp och därefter asfalteras.
 • Publicerad i Barn & utbildning

  Kom och lyssna på elevers förväntningar på framtidens samhälle

  Tre barn sitter vid ett bord med kuber som föreställer de globala målen. Vilka förväntningar har barn och unga på framtidens samhälle och vilka beslut tycker de behöver fattas i miljö- och klimatfrågor?Drygt 200 elever från lågstadiet till gymnasiet i Härnösand har fått beskriva sina framtidsvisioner, identifierat de utmaningar som finns på vägen dit och vilka lösningar de ser.
 • Publicerad i Kultur & fritid

  Frukostevent om demokrati i en digital tid - anmäl dig nu!

  Illustrationsbild med symboler I höst går Sverige åter till val. Den nya digitala tekniken innebär både möjligheter och utmaningar för det politiska samtalet. "Hur stärker vi demokratin i en digital tid?" är temat för ett digitalt frukostevent den 18 maj. Kom och se sändningen på Sambiblioteket!
 • Publicerad i Barn & utbildning

  Nytt metodrum - här får blivande barnskötare möta förskolebarn

  En vuxen och två barn klär ut sig med utklädnadskläder. Barn- och fritidsprogrammet på Härnösandsgymnasium har byggt upp ett metodrum som påminner om en förskola och där eleverna ska kunna öva på praktiska delar i utbildningen.
 • Publicerad i Stöd & omsorg

  Härnösands kommun söker trygga familjehem

  Genrebild av barn och äldre man som sitter på en brygga och fiskar. Har du ett stort engagemang och intresse för andra människor? Då kan du eller ni göra en viktig insats som korttidsfamilj, kontaktperson, ledsagare eller avlösare. Just nu är behovet stort.
 • Publicerad i Kommun & styrning

  Läs Härnösands kommuns årsredovisning

  Fotomontage: En flygbild över Härnösand och årsredovisningen. Nu kan du ta del av kommunens årsredovisning för 2021.
 • Publicerad i Barn & utbildning

  Gymnasielever tävlade i matlagning på Härnösands gymnasium

  Två elever lagar mat Kocktävlingen Juniormedaljen har avgjorts på restaurangskolan Castor i Härnösand. Eleverna tävlade i matlagning, livsmedelskunskap och andra kunskaper som är bra att ha som kock.
 • Publicerad i Kultur & fritid

  Teatern och Technichus fördjupar samarbetet

  Personal samlad i trappan mellan Teatern och Technichus. Teatern och Technichus Science Center har skrivit ett nytt samverkansavtal som gör det enklare att byta tjänster och lokaler. Det ska ge bättre samordning och bättre service för båda verksamheterna.
 • Publicerad i Bygga, bo trafik & miljö

  Parkeringen på Smitingen rustas upp

  satellitbild med en stor grusplan i mitten omgiven av skog på ena sidan och hus på andra sidan. Nu ska parkeringen på Smitingen rustas upp inför sommaren. Målet är att få en tydligare struktur på hela området och därmed underlätta för både parkering och busstrafik.
 • Publicerad i Barn & utbildning

  Nya riktlinjer för pedagogiska måltider

  En elev äter lunch med sin lärare. Härnösands kommun har tagit fram nya riktlinjer för pedagogiska måltider för att tydliggöra att matsituationen är en del av undervisningen. De nya riktlinjerna gäller för kommunens förskolor, skolor och fritidshem.
 • Publicerad i Kommun & styrning

  Kommunen träffade marinchefen

  sju personer står framför en dörr. Några av dem har militära uniformer på sig. Under firandet av Marinens 500 år i Härnösand fick Härnösands kommun möjlighet att träffa marinchefen Ewa Skoog Haslum. Där presenterades Härnösands möjligheter och ambitioner att bidra till ett starkare militärt och civilt försvar.

 • Publicerad i Kommun & styrning

  Välkommen etablering i Ramvik

  en båt av katamarantyp ligger vid en kaj. I förgrunden cyklar en person förbi Idag fredag 20 maj presenterade Green City Ferries sin nya etablering i Ramvik. Företaget ska serietillverka sin emissionsfria passagerarfärja Beluga24 på Höga Kusten Varvet i Ramvik. Dessutom etablerar Waxholms Komposit ett nytt bolag, Ramviks Komposit, i samma lokaler.

 • Publicerad i Bygga, bo trafik & miljö

  Västra Kanalbron helt avstängd under fyra timmar

  en kanal i en stad med en bro i fokus Natten till söndag 22 maj är Västra Kanalbron helt avstängd klockan 03-07. Under den tiden kan varken gående, cyklister eller biltrafik passera. All trafik till och från Härnön hänvisas via Nybron.

 • Publicerad i Kommun & styrning

  Härnösands kommun inviger ett minnesmärke för fred

  Ett minnesmärke för fred. Tisdagen den 24 maj klockan 11.55 inviger Härnösands kommun ett minnesmärke för fred på södra mellanholmen.

 • Publicerad i Bygga, bo trafik & miljö

  Ny topplacering för Härnösand på miljöranking

  Två cyklister cyklar på cykelbana över Nybron i centrala Härnösand. Härnösand är en av Sveriges bästa miljökommuner 2022. På den årliga rankingen ”Sveriges miljöbästa kommun” som mäter kommunernas ambition och aktivitet inom miljöområdet placerar sig Härnösand på plats åtta i kategorin Mindre städer och kommuner nära mindre stad.

 • Publicerad i Kommun & styrning

  Kommunfullmäktige i webb-TV

  Härnösands rådhus. På måndag 23 maj håller Härnösands kommunfullmäktige sammanträde. Du kan se sammanträdet i webb-TV i direktsändning eller i efterhand här på kommunens hemsida.

 • Publicerad i Bygga, bo trafik & miljö

  Tyck till om E4 södra infarten

  närbild på en flicka med cykelhjälm som hänger över ett cykelstyre Trafikverket planerar att förbättra trafiksäkerheten och framkomligheten för gående och cyklister längs E4, södra infarten till Härnösand. Nu finns möjlighet att tycka till om förslaget i ett så kallat samråd.

 • Publicerad i Kultur & fritid

  Kris Kraft och Kultur "Var som helst"

  Programbild för Kris Kraft och Kultur Nätverket North Cultitude 6263 och Härnösands Kollektiva Konstnärsverkstad bjuder in till konferens torsdagen den 19 maj kl. 10:00 - 16:30 på sambiblioteket i Härnösand. Fri entré, varmt välkomna!

 • Publicerad i Barn & utbildning

  Elever på introduktionsprogrammet testar nya idrotter

  Flera tjejer som tränar utomhus. Hiphop, yoga, basket, volleyboll, paddel, simning, dans och löpning. Det är några idrotter som tjejer som går på Introduktionsprogrammet på Härnösands gymnasium har fått testa på sedan i höstas. Målet är att springa Vårruset i Sundsvall den 2 juni.

 • Publicerad i Barn & utbildning

  Albin tog brons i Yrkes-SM

  Tre ungdomar står bredvid varandra med medaljer om halsen och blombuketter i händerna. Albin Järrendahl, VVS-elev på Härnösands gymnasium, kom trea i Yrkes-SM. Under mässan som pågick i två dagar byggde han och hans medtävlare ett badrum i varsin monter.

 • Publicerad i Stöd & omsorg

  Härnösand förstärker hemtjänsten - ska anställa 30 nya undersköterskor

  Illustration av glad hemtjänstpersonal som håller glad äldre person om axlarna. Härnösands kommun satsar på hemtjänsten. Målet är att öka grundbemanningen, vilket både ska förbättra arbetsmiljön och göra kunderna nöjdare.

 • Publicerad i Bygga, bo trafik & miljö

  Prova ditt vatten

  en hand håller ett vattenglas som fylls på under en vattenkran Tar du vatten från egen brunn? Då kan det vara dags att göra ett vattenprov. Livsmedelsverket rekommenderar att kontrollera vattnet minst vart tredje år.

 • Publicerad i Stöd & omsorg

  Firande på socialförvaltningen när alla verksamheter infört heltid som norm

  Majne Fällgren och Britt-Marie Söderqvist på Solbackens särskilda boende. Särskilda boendet Solbacken var en av de verksamheter på socialförvaltningen som firade med tårta den 9 maj. Anledningen till firandet var att nu har alla verksamheter på socialförvaltningen infört heltid som norm. De nyrekryteringar som utannonseras är numera endast heltidstjänster. Du som idag jobbar deltid på socialförvaltningen har nu rätt att gå upp på heltid.

 • Publicerad i Kultur & fritid

  Bra koll på Eksjödammen

  trepersoner står med en stor metallring mellan sig Varje vår när snön smälter ökar trycket på Eksjödammen i Viksjö. Fritidsgruppen inom kommunens Resursgrupp har uppdraget att titta till dammen och reglera vattennivån.

 • Publicerad i Bygga, bo trafik & miljö

  Del av Volontärvägen avstängd

  trekantig vägskylt med gul botten och röd ram som varnar för vägarbete Med start måndag 16 maj stängs Volontärvägen av helt på sträckan mellan Lingonstigen och Hjortronstigen. Avstängningen pågår under fyra dagar, till och med torsdag 19 maj, och trafiken leds om genom bostadsområdet.

 • Publicerad i Kommun & styrning

  16 maj kommer nästa kryssningsfartyg

  Bild på kryssningsfartyget Viking Cinderella med datum för 2022 års anlöp i Härnösand. Viking Lines kryssningsfartyg Cinderella gör åtta turer till Härnösand den här säsongen. Nästa anlöp sker måndagen den 16 maj.

 • Publicerad i Bygga, bo trafik & miljö

  Vägarbete på Västra Kanalbron

  en bro som går över en kanal Med början måndag 16 maj ska beläggningen på Västra Kanalbron bytas ut. Arbetet pågår till och med onsdag 25 maj och under den tiden är endast ett körfält öppet för trafik. Dessutom blir det ingen broöppning.

 • Publicerad i Kommun & styrning

  Marinen fyller 500 år - firar med hamnbesök i Härnösand

  Korvett av Visbyklass lägger till vid kaj. Den 20-21 maj får Härnösand hamnbesök av marinen och det blir två dagar fulla av aktiviteter. Bland mycket annat erbjuds åkturer med Stridsbåt 90 och det kommer också att genomföras kajshower där personal från marinen berättar om fartygen och arbetet ombord.

 • Publicerad i Stöd & omsorg

  Föreställning med KreaTivas teatergrupp - Drömmer jag, eller?

  drömfångare Den 25 maj kl 18:00 visar KreaTivas teatergrupp en föreställning på Härnösands Teaters lilla scen om vad som kan hända i drömmarnas värld: Drömmer jag, eller?

 • Publicerad i Kommun & styrning

  Eleverna stod i centrum på Europadagen 2022

  Hedda Wising-elever på Europadagen 2022. Europadagen den 9 maj firades på Sambiblioteket. Kommunstyrelsen ordförande Andreas Sjölander fick inleda, men det var elever från Hedda Wisingskolan som stod i centrum med sina personliga berättelser om skolans europeiska samarbetsprojekt.

 • Publicerad i Bygga, bo trafik & miljö

  Vägarbete på Nybrogatan

  Triangelformad vägskylt med röd ram och gul botten. Skylten varnar för vägarbete. Tisdag 10 maj blir det vägarbete på Nybrogatan. Det är en bit av gatan mellan Köpmangatan och Storgatan som ska fräsas upp och därefter asfalteras.

 • Publicerad i Barn & utbildning

  Kom och lyssna på elevers förväntningar på framtidens samhälle

  Tre barn sitter vid ett bord med kuber som föreställer de globala målen. Vilka förväntningar har barn och unga på framtidens samhälle och vilka beslut tycker de behöver fattas i miljö- och klimatfrågor?Drygt 200 elever från lågstadiet till gymnasiet i Härnösand har fått beskriva sina framtidsvisioner, identifierat de utmaningar som finns på vägen dit och vilka lösningar de ser.

 • Publicerad i Kultur & fritid

  Frukostevent om demokrati i en digital tid - anmäl dig nu!

  Illustrationsbild med symboler I höst går Sverige åter till val. Den nya digitala tekniken innebär både möjligheter och utmaningar för det politiska samtalet. "Hur stärker vi demokratin i en digital tid?" är temat för ett digitalt frukostevent den 18 maj. Kom och se sändningen på Sambiblioteket!

 • Publicerad i Barn & utbildning

  Nytt metodrum - här får blivande barnskötare möta förskolebarn

  En vuxen och två barn klär ut sig med utklädnadskläder. Barn- och fritidsprogrammet på Härnösandsgymnasium har byggt upp ett metodrum som påminner om en förskola och där eleverna ska kunna öva på praktiska delar i utbildningen.

 • Publicerad i Stöd & omsorg

  Härnösands kommun söker trygga familjehem

  Genrebild av barn och äldre man som sitter på en brygga och fiskar. Har du ett stort engagemang och intresse för andra människor? Då kan du eller ni göra en viktig insats som korttidsfamilj, kontaktperson, ledsagare eller avlösare. Just nu är behovet stort.

 • Publicerad i Kommun & styrning

  Läs Härnösands kommuns årsredovisning

  Fotomontage: En flygbild över Härnösand och årsredovisningen. Nu kan du ta del av kommunens årsredovisning för 2021.

 • Publicerad i Barn & utbildning

  Gymnasielever tävlade i matlagning på Härnösands gymnasium

  Två elever lagar mat Kocktävlingen Juniormedaljen har avgjorts på restaurangskolan Castor i Härnösand. Eleverna tävlade i matlagning, livsmedelskunskap och andra kunskaper som är bra att ha som kock.

 • Publicerad i Kultur & fritid

  Teatern och Technichus fördjupar samarbetet

  Personal samlad i trappan mellan Teatern och Technichus. Teatern och Technichus Science Center har skrivit ett nytt samverkansavtal som gör det enklare att byta tjänster och lokaler. Det ska ge bättre samordning och bättre service för båda verksamheterna.

 • Publicerad i Bygga, bo trafik & miljö

  Parkeringen på Smitingen rustas upp

  satellitbild med en stor grusplan i mitten omgiven av skog på ena sidan och hus på andra sidan. Nu ska parkeringen på Smitingen rustas upp inför sommaren. Målet är att få en tydligare struktur på hela området och därmed underlätta för både parkering och busstrafik.

 • Publicerad i Barn & utbildning

  Nya riktlinjer för pedagogiska måltider

  En elev äter lunch med sin lärare. Härnösands kommun har tagit fram nya riktlinjer för pedagogiska måltider för att tydliggöra att matsituationen är en del av undervisningen. De nya riktlinjerna gäller för kommunens förskolor, skolor och fritidshem.