Publicerad
Stadsfinal i kockduellen
Torsdagen 16 februari var det dags för stadsfinal i Kockduellen i köket hos Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Elever från Hedda Wisingskolan och Wendela Hellmanskolan gjorde upp i matlagningstävlingen.
Åtta lag tävlade mot varandra i att laga den godaste maten med det snyggaste upplägget. Vann gjorde Edwin Johansson och Rasmus Sendelbach från Wendela Hellmanskolan. De bjöd på färsfyllda dumplings med cole slaw-sallad.
Här kan du se alla tävlingsbidragen i ett bildspel
Nummer fem är den vinnande rätten, men visst ser allt riktigt läckert ut.
De fick välja fritt bland följande råvaror.
Huvudråvara
- Anamma formbar vegetarisk färs med ärtor
Mejeri
- Standardmjölk
- Smör
- Grädde
- Crème fraiche
- Hårt lagrad ost
Torra kryddor
- Socker
- Salt
- Svartpeppar
- Kryddpeppar
- Fänkålsfrö
- Korianderfrö
- Muskotnöt
- Lagerblad
Grönsaker
- Morötter
- Gul lök
- Schalottenlök
- Vitlök
- Flowersprouts
- Persilja
- Jordärtskocka
- Smörgåskrasse
- Hjärtsallad
- Lingon
- Äpplen
- Champinjoner
- Potatis mjölig
- Potatis fast
- Pepparrot
- Citron
- Rödbetor
- Gulbetor
- Kålrötter
- Purjolök
- Chili
Kolonial
- Maizena
- Vetemjöl
- Soya
- Ströbröd
- Krossade tomater
- Senap
- Ägg
- Rapsolja
- Vinäger
- Kalvbuljong
- Kycklingbuljong
- Vegetarisk buljong
- Honung
- Mathavre
- Havreris
Dela sidan