Publicerad

Stadsfinal i kockduellen

Torsdagen 16 februari var det dags för stadsfinal i Kockduellen i köket hos Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Elever från Hedda Wisingskolan och Wendela Hellmanskolan gjorde upp i matlagningstävlingen.

Åtta lag tävlade mot varandra i att laga den godaste maten med det snyggaste upplägget. Vann gjorde Edwin Johansson och Rasmus Sendelbach från Wendela Hellmanskolan. De bjöd på färsfyllda dumplings med cole slaw-sallad.

Här kan du se alla tävlingsbidragen i ett bildspel

Nummer fem är den vinnande rätten, men visst ser allt riktigt läckert ut.

De fick välja fritt bland följande råvaror.

Huvudråvara

  • Anamma formbar vegetarisk färs med ärtor

Mejeri

  • Standardmjölk
  • Smör
  • Grädde
  • Crème fraiche
  • Hårt lagrad ost

Torra kryddor

  • Socker
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Kryddpeppar
  • Fänkålsfrö
  • Korianderfrö
  • Muskotnöt
  • Lagerblad

Grönsaker

  • Morötter
  • Gul lök
  • Schalottenlök
  • Vitlök
  • Flowersprouts
  • Persilja
  • Jordärtskocka
  • Smörgåskrasse
  • Hjärtsallad
  • Lingon
  • Äpplen
  • Champinjoner
  • Potatis mjölig
  • Potatis fast
  • Pepparrot
  • Citron
  • Rödbetor
  • Gulbetor
  • Kålrötter
  • Purjolök
  • Chili

Kolonial

  • Maizena
  • Vetemjöl
  • Soya
  • Ströbröd
  • Krossade tomater
  • Senap
  • Ägg
  • Rapsolja
  • Vinäger
  • Kalvbuljong
  • Kycklingbuljong
  • Vegetarisk buljong
  • Honung
  • Mathavre
  • Havreris