Publicerad

Härnösands företag näst bäst i länet

Flygbild över Härnösand

Härnösands företag går bra. I undersökningen Bästa Tillväxt 2019 är Härnösand näst bäst i länet. Undersökningen mäter tre kriterier: ökad omsättning, ökat antal anställda och om företagen går med vinst. 47 av Härnösands aktiebolag klarar alla tre kriterier.

− Fantastiskt, inte bara för de 47 företagen utan för hela Härnösand. Det visar att det går bra för oss och att vi är på rätt spår som företagarkommun, säger Kristina Lockner, styrelseledamot i Härnösands Näringsliv Ekonomisk Förening, HNEF.

Det är kreditupplysningsföretaget Syna som sedan 2007 gör den årliga undersökningen genom att granska årsboksluten för kommunernas samtliga aktiebolag. Utmärkelsen går till den kommun som har bäst tillväxtindex utifrån de tre kriterierna.

− Den här utmärkelsen bygger på verkliga fakta till skillnad från andra undersökningar som ofta utgår från personliga åsikter, säger Harald Stjerna, partner på Syna.

Alla företag som uppfyller något av kriterierna bidrar till det tillväxtindex som räknas fram. I Härnösand är det alltså hela 47 företag som uppfyller alla tre kriterier.

− Jätteroligt att det går bra för så många Härnösandsföretag. Att våra företag växer och mår bra är viktigt för utvecklingen av hela vår kommun, säger Andreas Sjölander (S), kommunstyrelsens ordförande.

Bäst i Västernorrlands län är Timrå, följt av Härnösand och Sundsvall.

Läs mer om undersökningen på Synas hemsida Länk till annan webbplats.