Publicerad

Stolta medarbetare på Framtidsgalan

En man och två kvinnor.

Tillväxtchefen Uno Jonsson samt Brännaskolans slöjdlärare Therese Eklund Rahm och Kerstin Eriksson var nominerade till Framtidsgalan.

I tisdags hölls Framtidsgalan, där Härnösands kommun hade två finalister på plats. Galans syfte är att uppmärksamma personer som gör skillnad inom offentlig sektor.

Brännaskolans slöjdlärare Therese Eklund Rahm och Kerstin Eriksson var nominerade i kategorin Årets insats. Tillväxtchefen Uno Jonsson var nominerad till Årets hederspris.

Ingen av dem vann men alla tre är stolta över att ha blivit nominerade.

- Det gör inget att vi inte vann. Vinsten för oss är att vi får uppmärksamhet för det vi gör, säger Therese Eklund Rahm.

Therese Eklund Rahm och Kerstin Eriksson nominerades för att sitt arbete med återbruk och second hand i samband med slöjdlektionerna på skolan. Just nu jobbar de bland annat tillsammans med det kommunala energibolaget Hemab för att återbruka textilier, möbler och metall. I motiveringen skrev juryn ”genom detta lär de eleverna om olika typer av material, hur de kan återbruka istället för att slänga och att använda sin kreativitet för att skapa nytt.”

- Det är superroligt att skolor, slöjd och återbruk uppmärksammas. Vi hoppas att vår nominering kan inspirera andra skolor till att göra något liknande, säger Kerstin Eriksson.

Härnösands kommuns tillväxtchef Uno Jonsson nominerades för att han i många år arbetat för att skapa förutsättningar för ett nytt destinationshotell i Härnösand. I motiveringen skrev juryn att ”trots långdragna rättsprocesser, som skulle kunna fått vem som helst att ge upp, har Uno tillsammans med näringslivet tålmodigt arbetat vidare”.

I oktober i år började de förberedande arbetena för ett nytt hotell på Kanaludden.