Publicerad

Andreas Sjölander om etableringen i Torsboda

Nu är det klart att det världsledande green tech-företaget PTL, en av Northvolts viktigaste leverantörer, gör en miljardsatsning i Torsboda. Initialt beräknas den skapa 1 900 jobb i Torsboda, men på sikt kan det bli ännu mycket större.

– Det här är otroligt glädjande! Det är en av de allra största internationella industrisatsningarna någonsin i Sverige som ska etableras i vårt område, där en av världens grönaste produktionsanläggningar för anoder ska byggas. Tre kommuner, Härnösand, Sundsvall och Timrå har tillsammans skapat ett konkurrenskraftigt erbjudande som varit vägvinnande. Än en gång har vi visat att med gemensam kraft är vi bäst, säger kommunstyrelsens ordförande Andreas Sjölander (S).

Han beskriver satsningen som en ”gamechanger” för hela regionen och för Härnösand.

– Vi har ju tidigare fått anpassa oss till en stillastående eller minskande befolkning. Nu ska befolkningen öka, och det snabbt, och det ger oss möjlighet till en stärkt välfärd i framtiden.

– Det kommer inte längre att vara som det har varit i Härnösand. Vår kommun kommer att förändras med nya etableringar, fler invånare och utveckling på många olika sätt. Det viktiga nu är att vi gör det här tillsammans.

I filmen kan du höra mer om vad Andreas Sjölander tänker om den här etableringen.