Publicerad

Se kulturlunchen i webb-TV

Kulturlunch 2020-11-12.

Nu kan du se kulturlunchen från 12 november i webb-TV.

Program Kulturlunch 12 november 2020

Cecilia Dahlbäck.

Med stöd av historien -trampmanglar och handelshus

Johanna Ulfsdotter är antikvarie och kulturmiljöutvecklare på Västernorrlands museum. Johanna tar med oss på en resa där hon berättar hur byggnadsvård i länet och historia på Murberget blir en resurs för utveckling. Vad kan de historiska miljöerna lära oss och hur använder vi vårt förflutna på ett smart sätt i framtidens samhälle?

Hållbart föreningsliv

Carina Möllerberg, ny föreningsutvecklare för kultur på Härnösands kommun. Hennes uppdrag är att bland annat att jobba med strategiska utvecklingsfrågor som gynnar kulturföreningar och kulturaktörer. Carina kommer närmast från Sundvalls kommun där hon jobbat som kultursekreterare.

Carina Möllerberg.
Andreas Thorell

Retur Härnösand

Efter 30 år borta från Härnösand har Karin Skarby återvänt till sin hemstad. Vägen har gått via Dramatiska institutet, olika teaterjobb och kulturfestivaler i Nordnorge. Idag är Karin utbildad journalist och arbetar som tidningen Yippies nya redaktör. Nu har det gått tre månader sen hon började på Yipppie och har hon hittat "hem " än?

World wide as a tour manager

Peter Hamilton är företagaren som har hela världen som arbetsplats. Uppdragen är som produktionschef, turnéchef och att agera mediekonsult för den globala underhållningsindustrin. Från sitt hem och kontor i Härnösand planerar han världsturnéer åt artister som Zara Larsson, Robyn, Tove Styrke och Alan Walker med fler. Peter har över 20 år i branschen och många resor som sträcker sig över hela världen! Detta samtal är på engelska.

Andreas Thorell