Publicerad

Kommunen delar ut Årets Ankare – ett hederspris till en företagare

Torsdagen den 1 juni är det dags för årets företagsgala, då Härnösands kommun och samverkanspartners hyllar och delar ut priser till Härnösands näringsliv. För första gången delas också hederspriset Årets Ankare ut. Prisutdelare är kommunstyrelsens ordförande Andreas Sjölander och näringslivschef Petra Forsström.

– Det är otroligt viktigt och glädjande att fira vårt näringsliv som varje dag bidrar till utvecklingen av vår kommun. Alla företagare är viktiga i Härnösand, men med Årets Ankare vill vi lyfta fram ett företag som genom sitt framgångsrika arbete över tid bidragit extra mycket till Härnösands utveckling, säger kommunstyrelsens ordförande Andreas Sjölander.

Kriterier Årets Ankare

För att kunna utses till Årets Ankare ska företaget uppfylla ett antal kriterier. Bland annat ska företaget ha varit verksamt i över 10 år och haft tillväxt inom flera olika nyckeltal. Företaget ska också ha visat att man vågar satsa för att göra kommunen till en mer attraktiv plats att leva och bo på.

– Årets Ankare utses inte av någon jury utan vi använder öppen statistik för att jämföra och rangordna företagens tillväxt när det gäller nyckeltal som exempelvis omsättning, soliditet, tillgångar och vinstmarginal, säger Petra Forsström, näringslivschef i Härnösands kommun.

Totalt kommer tio priser delas ut. Förutom Årets Ankare delar kommunen ut:

  • Årets Härnösandsföretag
  • Årets Nyföretag
  • Årets Service- och handelsföretag
  • Årets Banbrytare
  • Årets Landsbygdsföretag

Dessutom delar BizMaker ut Årets Startup, Företagarna Årets Företagare, Vendela Business Årets Vendela och Ung Företagsamhet i Västernorrland Årets UF-företag i Härnösand.