Issporter och utförsåkning

Under vintertid spolas isar upp för skridskoåkning i Härnösand, en del har rink så att du kan spela hockey. Vi har även vår populära slalombacke på Vårdkasen, som är en mötesplats för alla åldrar.

Skidåkare

Skridskoåkning

Långfärdsskridskor

Isbanor

Förutom de isbanor som finns på Högslätten så gör kommunen i ordning och spolar 10 stycken isbanor. Av energiskäl följer vi årstiden och spolar när det börjar frysa på ute i naturen. Sen underhålls de så länge vädret tillåter. På en del av isbanorna spolas endast en begränsad yta för att kunna hålla så bra kvalité på isen som möjligt.

Glöm inte att ha hjälm när du är på isen!

Isbanor

  • Gerestaskolan
  • Franzénhallen
  • Gånsviks förskola
  • Solenskolan
  • Brunne skola
  • Älandsbro skola
  • Bondsjöhöjdens skola, rink
  • Hälledals skola, rink
  • Brännaskolan
  • Byåker

Allmänhetens åkning

Vintersäsong

Under vintersäsongen finns det möjlighet för allmänheten att åka på Högslättens isbanor. Här kan du se allmänhetens åkning på bandyplan, ishallen och NHL-rinken Länk till annan webbplats.. Denna sida uppdateras automatiskt från kommunens bokningssystem under säsongen. Vissa tider är med puck och klubba, andra är utan puck och klubba, respektera detta så att alla känner sig välkommen.

Sommarsäsong

Under sommarsäsongen är det allmänhetens åkning för inlines på Högslätten Sportcentrums NHL-rink. Det går bra att åka när Högslätten Sportcentrum är öppen och när rinken inte är bokad.

Vår policy

Vi på kommunen ser till att ha särskilda avsatta tider på våra banor för att allmänheten ska kunna åka skridskor. Tiderna öppnas vanligtvis från början av september. Dock kan idrottsevenemang göra att dessa tider ändras. Vi ser i sådana fall till att allmänheten har möjlighet att åka på någon av våra andra banor, men tiderna kan ändras. Ändringar i tider rapporteras minst en vecka i förväg.

I samband med storhelger och skollov utökar vi tiderna för allmänhetens åkning.

Allmänhetens match

Spontanidrott på Högslätten Sportcentrum - allmänhetens match på NHL- rinken utomhus.

Alla som vill spela match är välkomna på tisdagar och torsdagar kl 20:00 - 22:00. Samling vid rinken och spelarna delas upp i två lag.

Du behöver skridskor, hjälm, klubba och ta gärna med en puck. Inga höga skott eller tacklingar är tillåtna.

För att se datum och tider då allmänhetens match är, se Allmänhetens åkning.

För mer information:

MG Hockey på Facebook. Länk till annan webbplats.

Bandy och ishockey

Bandy

På vår bandyplan kan din förening spela på den konstfrusna planen från november till mars. Av energiskäl följer vi årstiden och öppnar när det börjar frysa på ute i naturen. Sen håller vi öppet ända fram till sportlovet är slut, vecka 10 .

Allmänhetens åkning

Vi skapar vissa avsatta tider då allmänheten välkomnas att använda våra planer. När det är matcher eller dylikt kan tiderna för allmänhetens åkning ändras.

Ishockey

Ishallen

Du och din förening är välkommen till ishallen för att träna, tävla, eller varför inte se division 2 hockey? Banan mäter 60 m x 30 m och tar en rungande hejarklack på 1500 åskådare.

Ishallen är öppen från mitten av augusti till slutet av mars. Boka istid gör du här

Högslättens NHL-uterink

Uterinken har NHL-mått och är ett komplement till ishallen. Den spolas när det blir lämpligt väder ute, vanligtvis i november månad till mitten av mars. Belysning finns.

Utförsåkning

Slalomåkare

Alpin åkning i Vårdkasen

Mitt på Härnön, inte långt från Härnösands centrum, ligger Vårdkasbacken med tre liftar och fem nedfarter, varav en barnbacke och en pulkabacke. I backen finns även en snowpark med rails och hopp. Den längsta backen är 800 meter lång. I Vårdkasbacken finns även cafeteria och skiduthyrning.

Vårdkasbacken drivs och sköts av Härnösands Alpina. 
Läs mer om Vårdkasbacken på Härnösands Alpinas hemsida Länk till annan webbplats.

Curling

Curlinghall

Curling - Härnösand Arena.

Härnösand Arena sköts i huvudsak av Härnösands Curlingklubb. Det är hos dem du bokar tider.

Boka tider hos curlingklubben
Bokningskontakt
Tom Lindholm
072 - 50 60 652
harnosandcurling@gmail.com

Härnösands Curlingklubb har hållit sig väl framme i Stora curlingsammanhang under åren och utvecklat många stora spelare nationellt och internationellt.

Besök Härnösands curlingklubb Länk till annan webbplats.