Senaste nytt från kommunen

 • Barn & utbildning En kille och tjej sitter med vita hjälmar i ett driftrum. 88 procent fick jobb direkt efter examen från Heta Utbildningar Vill du jobba inom teknik, hållbarhet och miljö? Välj då Heta Utbildningar i Härnösand! Ansökan för höstterminen 2023 är öppen.
 • Kommun & styrning Två händer som håller varandras händer. Nominera till Tillgänglighetspriset Vet du en person, en förening, ett företag eller någon verksamhet inom kommunen som har förbättrat tillgängligheten i Härnösands kommun? Någon eller några som har gjort samhället mer tillgängligt, delaktigt eller jämlikt?
 • Kommun & styrning Härnösands rådhus. Nya mål för Härnösand Ett starkt och hållbart Härnösand med plats för alla. Det är visionen i Härnösands kommuns nya målprogram som gäller för 2024-2027. Ett nytt målprogram tas fram varje gång det blir en ny mandatperiod. Målprogrammet utgår från de globala målen och Agenda 2030 men har också sex lokala inriktningar. Detta då förändring mot ett hållbart samhälle är något som måste göras tillsammans både globalt och lo...
 • Kommun & styrning Bredband på rulle Ny bredbandspolicy för Härnösands kommun Stabilt, skalbart och framtidssäkert bredband som kan fungera över lång tid. Det är inriktningen i Härnösands nya bredbandspolicy. Alla fastboende, företag och offentliga anläggningar i Härnösands kommun ska ha tillgång till datakommunikation som är stabil.
 • Kommun & styrning å i skog som rinner förbi ett vindskydd när vi ser två personer Härnösand satsar för att bli årets friluftskommun Ett bra friluftsliv är viktigt för platsens attraktivitet, både som bostadsort och för att locka besökare. Det är också en viktig aspekt för hälsa. I det nya friluftsprogrammet som kommunstyrelsen precis antagit siktar kommunen högt. Inom programperioden 2023-2030 ska Härnösand minst en gång ta hem titeln Sveriges friluftskommun.
 • Barn & utbildning Prisutdelning. Wendela Hellmanskolan framgångsrika i språkolympiaden Hela 30 000 elever från hela Sverige har deltagit i språkolympiaden. I regionfinalen deltog niondeklassare från de sex bästa skolorna i norra Sverige och Wendela Hellmanskolan kom på andra plats i engelska och femte i franska.
 • Kultur & fritid Fyra flaggor är hissade på torget. Det är en del i en pågående utställning på Konsthallen. No more - konstverk i form av flaggor På Härnösands Konsthall visas just nu utställningen ”Paradise No More” av konstnären Alexandra Hedberg. Utanför konsthallen presenteras bland annat verket ”No More” i form av fyra flaggor på torget i Härnösand.
  Den röda blodmånen och den svarta solförmörkelsen flankerar budskapet No More.
 • Barn & utbildning 88 procent fick jobb direkt efter examen från Heta Utbildningar Vill du jobba inom teknik, hållbarhet och miljö? Välj då Heta Utbildningar i Härnösand! Ansökan för höstterminen 2023 är öppen.
 • Kommun & styrning Nominera till Tillgänglighetspriset Vet du en person, en förening, ett företag eller någon verksamhet inom kommunen som har förbättrat tillgängligheten i Härnösands kommun? Någon eller några som har gjort samhället mer tillgängligt, del...
 • Kommun & styrning Nya mål för Härnösand Ett starkt och hållbart Härnösand med plats för alla. Det är visionen i Härnösands kommuns nya målprogram som gäller för 2024-2027. Ett nytt målprogram tas fram varje gång det blir en ny mandatperiod....
 • Kommun & styrning Ny bredbandspolicy för Härnösands kommun Stabilt, skalbart och framtidssäkert bredband som kan fungera över lång tid. Det är inriktningen i Härnösands nya bredbandspolicy. Alla fastboende, företag och offentliga anläggningar i Härnösands kom...
 • Kommun & styrning Härnösand satsar för att bli årets friluftskommun Ett bra friluftsliv är viktigt för platsens attraktivitet, både som bostadsort och för att locka besökare. Det är också en viktig aspekt för hälsa. I det nya friluftsprogrammet som kommunstyrelsen pre...

Tillsammans är vi Härnösand

Lena Fällström, Jon Hultman och Ove Sjödin
Det är härligt att bada på Smitingen.

Upplev Härnösand

Flytta till Härnösand

Flytta till Härnösand

Ett vindkraftverk.

Härnösand utvecklas

Härnösands historia

I text och bild får du veta mer om Härnösands spännande historia från 6500 före Kristus till 2000-talet. Du kan även se filmen "Härnösand nu och då" (ca 22 minuter).

Härnösands historia