Lärcentrum

Studenter.

Välkommen till Lärcentrum på plan 3 i Sambiblioteket! Här får du som vuxenstuderande alla möjligheter att nå hela världens alla lärosäten.

Lärcentrum i Härnösand erbjuder i första hand riktade insatser mot de som studerar på eftergymnasial nivå men alla studerande är välkomna att plugga i vår unika studiemiljö.

Kontaktuppgifter och öppettider

Lärcentrum
Telefontid vardagar 08:00-16:30
Telefon: 0611-34 86 26
E-post: larcentrum@harnosand.se

Studie- och yrkesvägledare
Drop in: Tisdag 10.30-11.30

E-post: syv@harnosand.se

Facebook
Lärcentrum Härnösand Länk till annan webbplats.

Öppettider Lärcentrum
Måndag - Torsdag: 08:00-19:00
Fredag: 08:00-18:00
Lördag: 11:00-15:00
Söndag: Stängt

Passertagg
Du som studerar en eftergymnasial utbildning kan ansöka om passertagg. Du får då tillgång till Lärcentrums grupprum, inlogg till kopieringsmaskin och datorer samt tillgång till Office 365.

Registrera dig som studerande på Lärcentrum

Du som studerar vid yrkeshögskola, högskola eller universitet kan registrera dig som studerande på Lärcentrum. När du registrerat dig får du tillgång till den service som Lärcentrum erbjuder.

  • Passertagg till grupprummen Kreativitet och Kunskap
  • Användarkonto till datorer
  • Kopiera, skriv ut och scanna
  • Tillgång till Office 365

Registrera dig nu och få passertaggen utan kostnad!

Skriva tentamen på Lärcentrum

Du som studerar på högskola, universitet eller yrkeshögskola är välkommen att skriva din tentamen på Lärcentrum. Förutsättningen är att tentamenstillfället är förlagd under en vardag och att utbildningsanordnaren först godkänner det. Det är kostnadsfritt.

E-tjänst för förfrågan att skriva tentamen

Studentköket Målet

Studentköket Målet är öppet för alla som pluggar på Lärcentrum, här finns kylskåp, mikrovågsugn, kaffebryggare och vattenkokare.

För att få tillgång till Målet behöver du en kod eller passertagg. För att få en kod pratar du med personalen. Är ingen på plats kan du prata med Servicecenter eller skicka ett meddelande till oss på Facebook, där heter vi Lärcentrum Härnösand.

Datorer på Lärcentrum

På Lärcentrum finns 12 stycken stationära datorer som du kan använda till dina studier. För att du ska kunna logga in i våra datorer behöver du inloggningsuppgifter, dessa skickas till dig inom tre arbetsdagar efter att du registrerat dig som studerande på Lärcentrum. Är du studerande inom Härnösands kommun (gymnasiet, komvux eller yrkeshögskolan) så använder du inloggningsuppgifterna som du fått av din utbildningsanordnare.

Studie- och yrkesvägledare

Studie- och yrkesvägledare finns på plats på Lärcentrum tisdag eftermiddag för att svara på dina frågor kring framtida studier och yrkesliv. Hit kan du även vända dig om du behöver hjälp med att planera dina studier, söka en kurs eller en utbildning som du är intresserad av.

Läs mer om vad studie-och yrkesvägledaren kan hjälpa dig med

Boka grupprum och konferensrum

För dig som studerar på eftergymnasial nivå finns två grupprum och ett konferensrum att tillgå.

Grupprummen Kreativitet och Kunskap har fyra stycken platser, whiteboard och konferensutrustning. Kunskap och Kreativitet bokas via kalender vid respektive grupprum.

För att boka konferensrummet Vision kontaktar du Lärcentrum. Vision har åtta platser, whiteboard och konferensutrustning.

Lärcentrum
Sambiblioteket, plan 3
Universitetsbacken 3
Härnösand