Härnösands bibliotek

Vy över bibliotekets lokal

Välkommen till biblioteken i Härnösand! På biblioteken hittar du information och kan få vägledning i den digitala världen. Du kan låna och läsa böcker, tidningar och tidskrifter – fysiskt eller digitalt. Biblioteken anordnar också olika evenemang för barn och vuxna året om. Hitta alla evenemang i kalendern på bibliotekets webbplats.

Biblioteket finns för alla! Du kan läsa på flera olika sätt och på flera olika språk. Vi har ett brett utbud och tillsammans hjälps vi åt att hitta en lösning som passar just dig. Vi erbjuder en tillgänglig plats för dig att vara, lära och utforska – för dig själv eller tillsammans med andra.

Vi finns på flera platser i kommunen. I Härnösand ligger biblioteket i Sambiblioteket och i Ramvik och Viksjö finns de meröppna närbiblioteken. Dessutom har vi flera mindre utlåningsställen runt om i kommunen. Vi gör också hembesök hos våra yngsta och äldsta användare, och levererar till särskilda boenden.

Du hittar mer information om bland annat bibliotekens verksamhet, öppettider, evenemang, lånekort och utvecklingsprojekt på vår webbplats.

Till Härnösands bibliotek Länk till annan webbplats.

Sambiblioteket
Universitetsbacken 3
Härnösand