Härnösands bibliotek

En man som läser en bok.

Välkommen till biblioteken i Härnösand! Vi finns på flera platser i kommunen. I Härnösand ligger biblioteket i Sambiblioteket och i Ramvik och Viksjö finns de meröppna närbiblioteken. Dessutom har vi mindre utlåningsställen i Häggdånger, Brunne, Gussjö, Älandsbro, Hemsö och Veda.

På biblioteken får du information om olika saker, vägledning i den digitala världen och du kan låna och läsa böcker, tidningar och digitala medier, t ex e-böcker och strömmande film. Biblioteken anordnar också olika evenemang för barn och vuxna.

Biblioteket finns för alla! Böcker och tidningar finns i olika format, på olika språk och för alla åldrar, så att de passar just dig. Vi erbjuder en tillgänglig plats för dig att vara på, för dig själv eller tillsammans med andra. Ibland kommer vi till dig, hembesök för de minsta och till särskilda boenden för de äldre.

Du hittar mer information om bland annat bibliotekens verksamhet, öppettider, hur man skaffar lånekort, om alla evenemang och utvecklingsprojekt på vår hemsida.

Till Härnösands bibliotek Länk till annan webbplats.

Sambiblioteket
Universitetsbacken 3
Härnösand