Sambiblioteket

Barn från Murbergets förskola fikar i skogen.

Sambiblioteket - en plats för inspiration och utveckling

Här finns kommunens servicecenter, tillväxtavdelning och kommunikationsavdelning. Lärcentrum, Bizmaker och konferenslokaler.

Plan 1 - MÖTAS

Här hittar du kommunens servicecenter med kommunvägledare. Här får du information och vägledning i kommunala ärenden och även hjälp med kommunens E-tjänster. Är du intresserad av kommunen som besöksmål så finns det en InfoPoint med turistinformation.

Plan 2 - INSPIRERAS

Härnösands bibliotek med läsinspiration för vuxna och barn – allt från förströelse till fördjupning. Biblioteket ingår också i DigidelCenter Härnösand med bland annat datorer, arbetsplatser och teknikstöd.

Plan 3 - LÄRA

Lärcentrum med stimulerande studiemiljö, distansöverbryggande teknik och tentamensmöjligheter. Här finns studieplatser med datorer, grupprum/läsrum och tillgång till bibliotek.

Plan 4 - UTVECKLAS

Evenemangs- och möteslokaler för upp till 350 personer. Utvecklingsmiljö och kontor.
Kommunens tillväxtavdelning och kommunikationsavdelning.

Almi företagspartner, Almi Invest, Nyföretagarcentrum, Business Sweden, High Coast Invest, Bizmaker Inkubator finner du på plan 4.

Plan 5

Här finns Arbetslivsförvaltningen och Lokalförsörjningsenheten, Härnösands Kommun.
Mittuniversitetet.

Besök Sambiblioteket i vår 3D-karta

Här kan du se var barnböckerna finns, var du lånar och lämnar tillbaka böcker, var lånedatorerna finns och mycket annat.

Biblioteket

Här kan du få hjälp att hitta information, få digital handledning via DigidelCenter, låna datorer, skrivare, böcker och andra medier eller delta i program för barn och vuxna.

Bibliotekets e-tjänster kan du använda när du vill.

En man som läser en bok.

Om e-tjänsterna och mycket mer kan du läsa om på bibliotekets hemsida Länk till annan webbplats.. Där kan du även söka efter böcker, hantera dina lån, se våra evenemang med mera.

E-post: bibliotek@harnosand.se
Telefon: 0611-865 11

Konferens och lokalbokning

Plan 1

Olof Högberg-salen för upp till 75 personer i biosittning
Ludvig Nordström-rummet med styrelsebord för 14 personer.

Plan 2

Fyra mindre grupprum och rummet ”Holken” precis ovanför huvudentrén. Att boka ett grupprum är gratis och man gör det själv. Utanför varje rum finns en bokningskalender. Där skriver man upp sitt namn och tid på den dag man vill använda grupprummet. Bokningen upphör 15 minuter efter starttid om den som bokat inte kommit. Det finns även ett stilla rum för bön, meditation eller att bara sitta tyst i.

Plan 4

Stor öppen yta för möten/events med upp till 350 personer.

Alfhild Agrellsalen rymmer upp till 134 personer.
Det finns även rum med styrelsebord (Medvind) för 16 personer.

Alfhild Agrellsalen.

Alfhild Agrellsalen.

Konferenslokaler i Sambiblioteket bokas via ARK Mat & Möten

Hemsida med kontaktformulär: www.brantefalk.se Länk till annan webbplats.

Epost: boka@brantefalk.se

Mobilnummer: 070-334 04 17

Lärcentrum

Hos Lärcentrum finns studieplatser med datorer, grupprum, läsrum och tillgång till bibliotek och referensbibliotek.

Hos Nitus kan du läsa mer om Lärcentrum Härnösand Länk till annan webbplats.

Tre kvinnliga studenter som har möte.

Starta, driva och utveckla företag

Besök Almi Företagspartner, Almi Invest, Nyföretagarcentrum, Business Sweden, High Coast Invest, BizMaker Inkubator och Härnösands kommuns tillväxtavdelning med näringslivsenheten.

Besök gärna även verksamt.se Länk till annan webbplats.

Sex personer har möte.

Inför ditt besök

För dig som ska besöka Sambiblioteket mer än två timmar så finns parkering på Villavägen 1B, cirka 100 meter från övre entrén.

Här kan du hitta övriga parkeringar i närheten

Kommer du med buss finns hållplats Stadsparken bara cirka 100 meter från nedre entrén och hållplats Hedda Wisingskolan cirka 100 meter från övre entrén.

Härnösand central med tåg, buss och taxistation ligger på cirka 10-15 minuters promenadavstånd från Sambiblioteket

Se buss och tågtider på dintur.se och sj.se.

Det tar cirka 25-30 minuter att ta sig hit med flygtaxi/bil från Sundsvall/Timrå flygplats

Upplev

I Härnösand finns det gott om spännande upplevelser på #mitthärnösand kan du läsa mer om alla besöksmål.

Boende

I Härnösand finns det flera alternativ för boende
Här kan du hitta boende inför din resa

Resa

Det finns flera alternativ för dig för att på lättast sätt ta dig till Härnösand. På Höga Kustens hemsida kan du hitta information om olika resealternativ. Länk till annan webbplats.

Höga Kusten Turistservice

Har du frågor inför ditt besök så kan du kontakta Höga Kustens Turistservice för mer information på telefonnummer: 0771-26 50 00

Karta parkering

Om Sambiblioteket

Sambiblioteket invigdes år 2000 och var gemensamt för Härnösands kommun, Mittuniversitetet och Länsbiblioteket Västernorrland. Arkitekt var Hans Tirsén som tillsammans med Arne Wistedt och Martin Häller vann den allmänna arkitekttävlingen om bibliotekets utformning 1997.

Visionen var att Sambiblioteket skulle vara ett aktivt kunskapscentrum och en nod i samhällets nätverk. Biblioteket skulle även bli en mötesplats för staden och högskolan och av avgörande betydelse för stadens utveckling.

2013 beslutade Mittuniversitetet att avveckla sin verksamhet i Härnösand och några år senare lämnade universitetsbiblioteket och även Länsbiblioteket lokalerna. Efter en process med medborgargrupper i Framtidsarbete och Tillväxtstrategi där näringslivet och andra aktörer varit med genomfördes ett projekt för att skapa ”nya” Sambiblioteket.

Sambiblioteket är idag en utvecklingsmiljö för att få idéer och företag att växa och en arena för invånare, kommunens verksamheter, företag, föreningar och aktörer inom innovation, utveckling och utbildning.

På så sätt lever Sambiblioteket fortfarande efter visionen att vara "ett aktivt kunskapscentrum och en nod i samhällets nätverk" och "av avgörande betydelse för stadens utveckling".

Sambiblioteket
Servicecenter
Universitetsbacken 3A
871 31 Härnösand
Telefon: 0611-34 80 40