Spontana idrottsplatser

Basketboll på idrottsplats

Välkommen till Härnösands fantastiska spontanidrottsanläggningar!

Tillsammans hjälps vi åt att hålla våra idrottsanläggningar rena och i bra skick, samt att skapa bra stämning. Detta är obemannade spontanidrottsanläggningar och ej avsedda som lekplatser. På grund av höga höjder rekommenderas anläggningen på Högslätten från 13 år.

Felanmälan på anläggningarna görs till:
fritidsbokning@harnosand.se

Bondsjöhöjdens utegym

Bondsjöhöjdens utegym

Här kan du träna med både med kroppsvikt och fasta vikter. I den gröna fitnessmodulen går att göra över 500 övningar och exempel på övningar finns på skylt vid modulen. På de fasta stationerna kan du träna bland annat knäböj, marklyft, axelpress och bänkpress. Instruktioner finns på skyltarna. Underlaget är stenmjöl och utegymmet är till stor del tillgänglighetsanpassat.

Detta är en obemannad idrottsanläggning och ej avsedd som lekplats. Det är gratis och öppet dygnet runt. Alla är välkomna att vara här, men kom ihåg att ge plats till de som faktiskt tränar. Visa respekt och hänsyn till varandra.
Träna säkert och ta det försiktigt! All träning sker på egen risk.

Vill du träna på kvällstid och det är mörkt ute? Belysning finns över utegymmet och är tänt på kvällstid då motions- och skidspåren är tända.

Boulebana, bänkar och grillplats finns vid utegymmet.

Felanmälan på anläggningen görs till:
felanmalan.fritid@harnosand.se

På Bondsjöhöjdens IP finns nu ett servicehus med omklädningsrum, dusch, bastu och serveringsmöjligheter, flera fotbollsplaner, flera skid- och motionsspår, vallabod, utegym och boulebana. Här finns något för alla målgrupper och åldrar!

Bondsjöhöjdens IP
Stigsjövägen 3
871 53 Härnösand

Högslättens utegym, hinderbana och parkour

Högslättens utegym

På den stora grusplanen ovanför Härnösand Arena ligger nu förutom en 7-manna fotbollsplan en idrottsanläggning med en militärhinderbana, utegym samt en parkourdel.

Vill du träna på kvällstid och det är mörkt ute? Då kan du själv tända belysningen. Genom att trycka på knappen, som finns på elskåpet vid slänten nedanför HOK-stugan, får du belysning över utomhusgymmet. Belysningen är kopplad till en timer och fungerar endast när det är mörkt ute och som längst fram till kl. 22:00.

Här finns bänk, bord och grillplats.

På den här idrottsanläggningen kan du anpassa träningen efter din egen förmåga.

I hinderbanan finns möjligheten att kunna tävla två och två eller springa själv. Där tränas kondition, smidighet och styrka.

Utegymmet består av en rad stationer som är anpassade för att alla ska kunna träna något oavsett om du till exempel har någon funktionsnedsättning, är nybörjare, elit eller senior. En informationsskylt för hur du använder varje station finns på plats.

Det finns också en stor fitness modul där du kan genomföra en mängd olika övningar för hela kroppen samt 4 stycken traktordäck i olika storlekar, där det största däcket väger 235kg.

Bredvid utegymsdelen finns en Parkourdel för dem som vill träna parkour, freerunning eller tricking.

Målsättningen med anläggningen är att öka spontanidrotten samt att göra idrott och träning mer tillgängligt. Här kan alla träna, helt gratis, dygnet runt.

På Högslätten Sportcentrum finns det något för alla. Här finns en event- och curlingarena, servicehus med omklädningsrum, dusch, bastu, café, kontor, ishall, NHL-rink, bandyplan, konstgräsplan, friidrottsarena, motions- och skidspår, tennisplaner, sporthall för badminton, tennis, innebandy, handboll mm, utegym, hinderbana och parkour.
Alla är välkomna att vara här, men kom ihåg att ge plats till de som faktiskt tränar.
Visa respekt och hänsyn till varandra. Träna säkert och ta det försiktigt! All träning sker på egen risk.

Högslättens Utegym, Högslätten Sportcentrum
Brännavägen 166
871 62 Härnösand

utomshusgym och klätterställning

Pumptrack

En kille som hoppar med sin cykel.

En Pumptrack är en typ av bana där man med hjälp av en pumpande upp och ner rörelse driver cykeln framåt istället för att trampa.

Det finns två stycken grusade pumptrackbanor i Härnösand som har två velodromkurvor och blandade småhopp däremellan. Antingen tar man fart från startrampen och hoppar eller tar man det lugnare och trampar runt över småhoppen. Rekommenderade cyklar är BMX eller mountainbikecyklar.

Hitta till Älandsbros pumptrack Länk till annan webbplats.

Hitta till Murbergets pumptrack Länk till annan webbplats.

Streetbasket på Mellanholmen

Ungdomar spelar basket

På Mellanholmen, mitt i centrum i Härnösand finns en streetbasketplan gjord på ett multisportgräs, bollar finns att låna på Technichus under säsong och deras öppettider. På vintern spolas denna yta till isbana.

Hitta till planen Länk till annan webbplats.

Det finns fler basketkorgar runt om på skolor och en del lekplatser.

Härnösands BMX- och skatepark

Skatepark

Här finns det drygt 700 m² yta att åka på. Parken är alltid öppen och åkbar under säsong, så du väljer själv när du vill åka, och observera att här finns ingen kommunal personal! Detta innebär att var och en tar hänsyn till andra, man ansvarar för sin egen åkning och all åkning sker på egen risk. Belysningen släcks kl 22:00.

Härnösands BMX- och skatepark Länk till annan webbplats.
Rosenbäcksallén 18