Publicerad

Härnösand uppmärksammas för mattesatsning

Skärmklipp från tidningen Ämneslärarens webbsida med bild på lärarna Joel och Birgitta.

Steget från grundskolans matematik till undervisningen på Härnösands gymnasium kan vara stort och tufft för vissa elever. För att göra eleverna förberedda har Härnösands kommun för första gången erbjudit elever som vill att vara med i en förberedande intensivkurs under sommarlovet.

– Tack vare en bra dialog med högstadielärarna vet vi att en del av eleverna har haft det tufft med matten på högstadiet och kommer att behöva all hjälp de kan få även under ettan i gymnasiet, säger matematik- och försteläraren Joel Hammarström till tidningen Ämnesläraren, som uppmärksammar satsningen. Andra elever, till exempel de som ska gå naturvetenskapsprogrammet, är väl förberedda och har kommit hit till preparandkursen mer av eget intresse.

Joel leder kursen tillsammans med kollegan Birgitta Rönnqvist.

Han berättar vidare:

– Vi vet från förkunskapsdiagnoser att problemet är återkommande varje år. I stället för att vänta tills misslyckandet är ett faktum vänder vi på spelbrädet och förebygger så fort vi bara kan. På det här sättet identifierar vi elever med mattesvårigheter redan före skolstart och ger dem intensivundervisning.

Läs hela artikeln om satsningen:
Ny satsning rustar elever för gymnasiematten | Ämnesläraren Länk till annan webbplats.