Publicerad

Gymnasieelever får se musikal om psykisk ohälsa

Bild från musikalen Next to normal

Fredag 24 november visas musikalen ”Next to normal” för Härnösands gymnasieelever. Initiativet är en del i arbetet att lyfta och förebygga ungdomars psykiska ohälsa. Elevhälsan finns på plats för att fånga upp ungdomarnas tankar och funderingar kring ämnet.

Den prisbelönade musikalen ”Next to normal” handlar om en familj där mamman kämpar med psykisk ohälsa. Den har blivit väldigt omtalad och nu får Härnösands gymnasielever möjlighet att se den på skoltid. Att visa föreställningen är en del i kommunens arbete med att förebygga psykisk ohälsa bland unga. Det är även ett nytt och annorlunda sätt för skolan att skapa möjlighet och utrymme för eleverna att prata om psykiskt mående och hur man hanterar utmaningar.

- Ungas psykiska ohälsa är ett folkhälsoproblem och något vi måste ta på allvar, säger Marie Sjöström, Kulturskolechef och biträdande rektor. Vi är jätteglada för den här möjligheten att genom en professionell kulturupplevelse ge eleverna möjlighet att närma sig det viktiga ämnet.

Efter föreställningen finns det möjlighet för eleverna att stanna kvar, ta en fika och prata med representanter från elevhälsan. Syftet är att fånga upp ungdomarnas tankar, funderingar och erfarenheter kring psykisk ohälsa och hur man kan hantera det i sin egen vardag.

Visningen är ett samarbete mellan Härnösands kommun och Teater Västernorrland.