Publicerad

Välkomna till uppmärksamhetsveckan Spela roll!

Två barnhänder som håller i varandra.

Den 12-15 februari genomförs Spela roll. Det är en årlig nationell uppmärksamhetsvecka för att sprida kunskap och väcka samtal om hur föräldrars alkolholkonsumtion riskerar att påverka barn negativt. Delta i kostnadsfria digitala seminarier eller i en träff i Härnösand den 13 februari!

Spela roll-veckan äger alltid rum samma vecka som alla hjärtans dag, och handlar om att uppmärksamma barn som växer upp i familjer där någon dricker för mycket. Alla barn har rätt till en trygg uppväxt. Du kan spela roll! #spelaroll2024 Länk till annan webbplats.

Under uppmärksamhetsveckan Spela roll så genomförs olika aktiviteter runt om i landet. I år kommer veckan att uppmärksammas lokalt i både Härnösand och Sundsvall genom en träff i vardera stad. Det finns även kostnadsfria digitala seminarier att ta del av, som sänds digitalt 12-15 februari mellan kl. 14:30-15:30.

Sista anmälningsdag för de digitala seminarierna: 5 februari 2024. Träffen i Härnösand kan du anmäla dig till ända fram till den 13 februari. Var med och spela roll!

- Jag hoppas att många tar chansen att delta under veckan och på träffen i Härnösand, för det här är ett väldigt viktigt tema. Vi behöver sprida insikten om att vi alla kan bidra till att förbättra situationen för de barn som är i riskzonen. Oavsett om vi är lärare, idrottsledare eller privatpersoner, säger Härnösands kommuns folkhälsosamordnare Jennifer Ålund.

Läs mer och anmäl dig: www.harnosand.se/spelaroll Länk till annan webbplats.