Statistik

På dessa sidor presenterar vi massor av intressant statistik för dig som vill veta mer om Härnösands kommun.

Här kan du bland annat se statistik om hur många invånare det finns i Härnösands kommun, om utbildning och omsorg. Du kan läsa om kostnader för kommunens tjänster och mycket annat.

Statistik från Kommun- och regiondatabasen Kolada

Statistiken kommer från Kommun- och regiondatabasen Kolada och är kommunens "öppna data". Vill du se exakt vilka värden som gäller från år till år så håll musen över prickarna på grafen.

 

Så fungerar kommunens öppna data

Information tillgänglig för vidareutnyttjande

Öppna data avser digital information som är fritt tillgänglig för vidareutnyttjande. En ökad tillgänglighet till och användning av den information som finns i kommunen kan främja delaktighet, demokrati och tillväxt.

Länkad data med nyckeltal från Kolada

Kommun- och regiondatabasen Kolada Länk till annan webbplats. innehåller jämförbara nyckeltal om alla Sveriges kommuner och regioner. Dessa nyckeltal bygger på data från ett stort antal myndigheter, till exempel: SCB, Valmyndigheten, Bolagsverket, Skolverket och BRÅ, och täcker allt från en kommuns demografi till hur mycket olika tjänster kostar.

För varje nyckeltal så visas dels en graf över hur det har utvecklats under de år som Kolada har data för, dels en beskrivning av nyckeltalet och det API-anrop som används för att hämta data från Kolada.