Publicerad

Digidelcenter i Härnösand en av finalisterna i European Digital Skills Award 2023

Härnösands DigidelCenter deltar i kategorin "Inkludering i den digitala världen". Av över 300 inlämnade bidrag från hela Europa är DigidelCenter en av de utvalda finalisterna och ett steg närmare att vinna European Digital Skills Award 2023.

Grupp med medarbetare från Digidelcenter och Härnösands kommun

På bilden syns Marie Zetterlund, Maria Aldén, Patrik Pettersson, Karin Sundquist, Susanne Norlander, Karin Jonsson Sandström, Lidija Djeric, Mari Persson, Marc Holmberg, Sofia Jarl och Lina Cronquist (DigitalIdag). Bilden togs vid ett planeringsmöte för uppstarten av Digital idag 13/10-2022.

Vad är European Digital Skills Awards 2023?

En utmaning som vill uppmärksamma och främja de projekt och initiativ som stödjer européer inom området digital kompetens. Syftet är att visa upp tävlingsbidragens goda metoder och därmed bidra till ett gemensamt lärande - där alla deltagare ska kunna lära av varandra.

Vid ett webbsänt seminarium tisdag den 30 maj presenterades finalisterna i de olika kategorierna. Medarbetarna på DigidelCenter följde seminariet och glädjen var stor när deras namn kom upp som finalist.

- Vi är jätteglada och stolta över att få bli uppmärksammade i hela Europa för det arbete som vi lägger ner vad gäller digital inkludering och delaktighet. Att bli finalist är värt mycket för vår del då både våra deltagare, besökare och medarbetare får ett betyg på att det vi gör är bra, säger Jennie Olofsson, biblioteksstrateg och teamledare på DigidelCenter.

Vad menas med kategorin?

Kategorin "Inkludering i den digitala världen" syftar till att lyfta fram och belöna initiativ för olika typer av insatser för allmänheten som löper högre risk för utanförskap när det kommer till digital kompetens. Det kan handla om äldre invånare, nyanlända, personer med funktionsnedsättning, socialt utsatta personer som kan uppleva svårigheter att få tillgång till digitala verktyg i vardagen och grundläggande digitala färdigheter som förberedelse för yrkeslivet.

Stort grattis till nomineringen som finalist säger vi och håller tummarna för en vinst! Vi återkommer med mer info när vi vet vinnarna.

Läs mer om utmärkelsen och de övriga finalisterna här. Länk till annan webbplats.

Vill du veta mer om DigidelCenter Härnösand? Kontakta Jennie eller läs mer på hemsidan. Länk till annan webbplats.

Jennie Olofsson
Biblioteksstrateg
Telefon: 070-301 18 31 eller direkt: 0611-865 13