Publicerad

Fritidsgårdens utegård invigd

Tisdagen den 20 juni invigdes Fritidsgårdens utegård på Kronholmen. Här blir det plats för både kompishäng och aktiviteter och för den hungrige finns det även möjlighet att grilla.

Ungdomar som spelar basket på Fritidsgårdens uteplats

Under våren har Teknik College på Härnösands gymnasium haft ett designprojekt att skapa en tillfällig sommarmiljö för Fritidsgården. Sedan har Fritidsgårdens personal byggt och iordningsställt platsen, med återvinning som ett genomgående tema.

- Vi har bara gett dem förutsättningar och material, resten har de bestämt och snickrat ihop själva, säger Matildha Lindström på Härnösands kommun, som varit engagerad i projektet.

Den sociala delen har flera färgglada sittplatser och soffor, gjorda av bland annat lastpallar. Där finns även en grillplats där man dagen till ära bjöd på nygrillade hamburgare. Den andra halvan är en öppen aktivitetsyta där man till exempel kan spela basket eller corn hole. Med Fritidsbanken som närmaste granne finns alla förutsättningar för en mängd olika aktiviteter. Hela utegården ramas in av fina blomsterplanteringar.

-  Alla är välkomna hit. Utegården är tänkt som en plats för avslappnat kompishäng och aktiviteter i en härlig mix, säger projektledaren Hampus Lindquist från Härnösands kommun.

Ungdomar som grillar vid Fritidsgårdens uteplats