Publicerad

Nu får Härnösand ett helt nytt kalendarium för alla evenemang

Skärmdump som visar utseendet på den digitala evenemangskalendern.

Många har efterlyst en riktigt bra evenemangskalender för Härnösand. Nu finns den! Härnösands kommun har i samarbete med Höga Kusten Destinationsutveckling byggt upp en webbplats för alla offentliga evenemang i området.

- Det här är väldigt efterlängtat. Det händer ju mycket i Härnösand, men hittills har det varit svårt att ha en överblick över alla evenemang. Nu finns det verktyget, säger Linda Gradin, näringslivsutvecklare på Härnösands kommun.

Länk till evenemangskalendern hittar du här Länk till annan webbplats. och på Härnösands kommuns startsida.

Evenemangskalendern ska samla alla evenemang i Härnösand som är öppna för allmänheten. Arrangören skickar själv in information om sitt evenemang - från stora konserter till loppisar och idrottsarrangemang. Sedan hamnar evenemanget i kalendern. Samarbetet med Höga Kusten Destinationsutveckling gör också att det enkelt går att hitta evenemang samlat i Höga Kusten och i de andra Höga kusten-kommunerna.

Den nya evenemangskalendern ska vara:

  • Heltäckande. Målet är att ha info om alla evenemang på samma ställe.
  • Uppdaterad. Nya evenemang läggs till löpande.
  • Sökbar. Enkelt att leta efter just den typ av aktiviteter du vill ha.
  • Gratis. Tjänsten är kostnadsfri både för allmänheten och för arrangörer.

Evenemangskalendern bygger alltså på att arrangörerna själva skickar in information om kommande evenemang via ett formulär. Så för att få en så fyllig och heltäckande kalender som möjligt behöver nu fler få veta att kalendern finns och att det är enkelt att lägga in sina evenemang.

- Hjälp till att fylla på! Det är enkelt att hitta, och enkelt att lägga in via ett formulär. Det kan ta någon dag innan det tips man skickat in dyker upp i kalendern, men man behöver bara lägga in en gång för att konserten, matchen, marknaden eller vad man arrangerar ska synas både i Härnösand och i hela Höga kustens kalender, säger Linda Gradin.

Skärmdumpar som visar var man hittar länk till evenemangskalenderns samt var man lägger in egna evenemang.

(Bilden till vänster) Högt upp på Härnösands kommuns startsida ligger en länk till den nya evenemangssidan. (Bilden till höger) Längst ner i evenemangskalendern kan du som är arrangör själv registrera ditt evenemang. Lägg du till enstaka evenemang väljer du "Registrera evenemang" och kommer direkt till ett formulär där du fyller i alla uppgidfter om ditt arrangemang. Är du en återkommande arrangör väljer du "Logga in" så kan du skapa ett användarkonto som underlättar registreringen av evenemang.