Publicerad

Höstens första utställningar på Härnösands Konsthall

Bilder från höger: Mia E Göransson, Peter Stridsberg.

Välkommen till vernissage torsdag 14 september på Härnösands Konsthall. Dörrarna står öppna kl. 18:00 - 20:00 och det bjuds på samtal, mingel och lättare tilltugg. Alla är välkomna, fri entré!

Våra aktuella utställningar av Mia E Göransson och Peter Stridsberg pågår 14 september – 11 november 2023 och bjuder på skulptur och fotografi.

Utställning av Mia E Göransson
I salarna på plan två arrangerar Härnösands Konstförening utställningen ”Before and after science”. Mia E Göransson är en av nordens mest uppmärksammade keramiker.

”Nyfikenheten rör sig genom föremålen. Det är ett äventyr att möta Mia E Göranssons keramiska värld. Hon bygger, sätter samman och söker efter nya laddningar i sin keramiska evolution. Det är en balansakt i former, färger, ytor och storlekar som driver det hela framåt. Keramiken är både svindlande vacker och gåtfull. Alla ser vi olika saker. Det är det finaste med Mia E Göranssons keramik: den aktiverar oss och vi förblir förvånade, ett underbart tillstånd. Det är nyfikenhetens former...” Citat av Petter Eklund.

Utställning av Peter Stridsberg
I Galleri Elna på plan ett visas utställningen ”En blick och ett landskap passerar utanför fönsterramens sköra hasp”. I Peter Stridsbergs stillsamma konstnärskap återfinns ett lugn som uppmuntrar till reflektion.

”Jag ser min bildvärld som olika fönster som tillåter mig att komma närmare människan och berättelsen om landskapet. Utställningen utgår ifrån mitt konstnärskap där jag genom åren med fotografiska scener och scenografier utforskat arkitekturens gränser och relation till landskapet och platsen.”