Publicerad

Billgren & Uhlinder intar Härnösands konsthall!

Bild på konstnärerna Helene Billgren och Stefan Uhlinder

Konstnärsduon Helene Billgren och Stefan Uhlinder ställer ut på Härnösands Konsthall. Missa inte chansen att möta konstnärerna på vernissage torsdagen den 30 november kl. 18:30. Varmt välkomna, fri entré!

Härnösands Konsthall meddelar med stolthet att utställningsåret avslutas med konstnärsduon Helene Billgren och Stefan Uhlinder.

- Vi ser fram emot att få välkomna Helene Billgren och Stefan Uhlinders gemensamma konstprojekt BU hit till oss. Det blir verkligen en perfekt och spännande avslutning på vårt utställningsår, säger Konstintendent Linda Nordlander Frisk.

Konstnärerna har har ställt ut tillsammans i perioder sedan 1985 och har genom åren fördjupat sitt samarbete under det gemensamma begreppet BU. På Härnösands Konsthall får besökaren uppleva gemensamma verk som inbegriper element, figurer och strukturer ur bådas bildvärldar.

- 1982 började vi samtidigt på Valands Konsthögskola i Göteborg. Denna låg då på Lindholmen, ett nergånget område på andra sidan älven utifrån stadens centrum. För att komma mer i kontakt med kulturlivet i Göteborg startade vi studenter, i slutet av 1984, Galleri Rotor i centrala Göteborg. Vi gjorde 1985 en av de första utställningarna där. En gemensam utställning som vi kallade BU, initialerna på Billgren/Uhlinder. Därefter ställde vi ut tillsammans sporadiskt fram till 2014 men har de senaste åren intensifierat vårt samarbete”, säger konstnären Stefan Uhlinder.

Utställningen "BU Winter 23/24" pågår 30 november 2023 – 20 januari 2024.