Publicerad

Handbollsklubbarna tar över teatergarderoben

Fyra personer uppradade vid disken i garderoben på teatern.

På bilden (från vänster): Karin Nordhage, ordförande Brännans handbollsförening; Samuel Birgersson, Härnösands handbollsklubb; Daniel Mårskog och Oscar Winberg, scenmästare Härnösands teater.

Brännans HK och Härnösands HK tar över teatergarderoben. Handbollsklubbarna har enats om att gemensamt ansvara för verksamheten under 2024. Genom detta samarbete främjas både ungdomsidrotten och kulturen i Härnösand.

Föreningarna kommer att sköta bemanningen med hjälp av ideella krafter från sina medlemmar.

- Vi är jätteglada och tror det här kommer att bli toppen, säger Karin Nordhage, ordförande i Brännans handbollsförening.

Detta samarbete är inte bara klubbarnas första stora gemensamma projekt utan markerar också ett viktigt steg mot en eventuell sammanslagning av de två föreningarna.

- Vi ser mycket positivt på det här och hoppas att det resulterar i en god sammanhållning inom föreningarna, säger Samuel Birgersson, styrelseledamot i Härnösands handbollsklubb.

- Från Härnösands kommun är vi glada över att kunna vara en möjliggörare för föreningslivet. Vi är säkra på att föreningarna kommer att ge fint värdskap och bemötande till vår publik. Tillsammans skapar vi tid för gemensamma kulturupplevelser, säger kulturchef Elisabeth Oxelhöjd.