Publicerad

Bert Sundström om åren som utrikeskorrespondent och paneldebatt om EU-valet

Porträttbild på Bert sittandes i en TV-studio.

Välkommen till ett föredrag med Bert Sundström, journalist och utrikeskorrespondent för SVT den 25 mars kl 18 – 19 på Sambiblioteket, plan 4. Fri entré.

Bert Sundström berättar om tiden som Moskvakorrespondent och hans bevakning av Ryssland under 20 års tid. Han delar också med sig av sina analyser av yttrandefrihet i Ryssland, kriget i Ukraina och demokratiutvecklingen i världen.

Efter många år utomlands understryker han att Sverige formas i samspel med vår omvärld. I år går halva jordens befolkning till val, så även EU och Ryssland. Vilken riktning tar demokratin efter supervalåret? Och hur är det att verka som journalist i olika styrelseskick?

- Vi hoppas att detta blir en lärorik kväll som ger oss fler perspektiv på demokratins tillstånd i världen och den fria journalistikens roll för vår gemensamma utveckling, säger Jennie Olofsson, biblioteksstrateg.

Föreläsningen arrangeras av Härnösands bibliotek i samarbete med Europa Direkt Härnösand

Paneldebatt om EU-valet: Viktigaste frågorna för våra lokala kandidater

Dagen efter, den 26 mars kl. 12.00–13.00 anordnar Europa Direkt Härnösand och Mittuniversitet en paneldebatt om EU-valet på Mittuniversitetet eller online, där Bert Sundström är moderator.

- Vi har ett viktigt val till Europaparlamentet den 9 juni med möjlighet att påverka EU:s framtid. I debatten får vi höra var våra lokala kandidater från Västernorrland och Jämtland står i frågor som; kriget i Ukraina, migration, klimat, EU:s utvidgning och energipolitik, säger Emma Nord, projektledare Europa Direkt Härnösand.

Debatten är öppen för alla, men du behöver anmäla dig. Om du deltar online kommer du att få en länk mejlad till dig i god tid innan.

Mer info och anmälan till debatten hittar du här Länk till annan webbplats.