Publicerad

Entré Härnösand – vägen till de lokala evenemangsbiljetterna

En man och en kvinna står bredvid varandra med ett stort tomt rum i bakgrunden.

Tomas Gönczi och Karin Digné har tagit initiativet till att försöka samla all biljettförsäljning för lokala evenemang på Entré Härnösand.

Massor av evenemang - en enda portal för att köpa biljetter. Det är målet när två stora, lokala kulturarrangörer går in i ett nytt samarbete. Entré Härnösand är webbplatsen att lägga på minnet.

Härnösand har ett rikt utbud av publika arrangemang i olika genrer. Från små konserter till stora evenemang med flera hundra besökare. Men informationen om alla spännande aktiviteter är utspridd på flera olika platser, vilket ibland gör det svårt att få någon riktig överblick.

Sedan 2023 finns en evenemangskalender som allt fler Härnösandsbor upptäcker. Nu är tanken att också försöka samla alla arrangemang med biljettförsäljning på ett ställe. Härnösands Riksteaterförening och Bryggeriet står bakom initiativet. De ser Entré Härnösand som ett lyft för både publiken och arrangörerna.

”Vi hjälper varandra att synas”

- Det här gör det mycket enklare att hålla reda på vad som händer i Härnösand och att köpa biljetter. Det gynnar publiken naturligtvis, men också oss arrangörer som har det tufft med att nå ut med information idag. Entré Härnösand innebär att vi hjälper varandra att synas, säger Karin Digné, ordförande i Riksteaterföreningen.

Alla föreningens föreställningar kommer att finnas på Entré Härnösand, och detsamma gäller för Bryggeriet som är scen både för Öbacka Jazz & Blues och andra arrangörer. Härnösands kommun stöttar initiativet och ser stora fördelar med att fler arrangörer presenterar sina evenemang och säljer biljetter via webbplatsen.

Alla typer av evenemang

Nu gäller det att få med fler arrangörer på tåget. Tomas Gönczi, delägare i Bryggeriet, hoppas att Entré Härnösand ska växa snabbt. Inte bara med kultur utan med alla typer av lokala evenemang - man kan tänka sig idrottstävlingar, stadsvandringar, båtbiljetter och mycket mer.

- Vi ser det ju inte som att vi arrangörer i Härnösand konkurrerar med varandra. Vi drar varandra och samlar vi alla event på ett ställe så kan vi verkligen visa hur mycket som händer. Det tjänar alla på.

Entré Härnösand drivs av Entré Sundsvall, en ekonomisk förening som ägs av Scenkonst Västernorrland, Scen Sundsvall och Bonnier News Local.

Är Entré Härnösand en konkurrent till den nyligen lanserade evenemangskalendern?

- Nej, Entré Härnösand och evenemangskalendern kompletterar varandra. I evenemangskalendern skaffar du dig överblicken, i Entré Härnösand köper du biljetterna, säger Elisabeth Oxelhöjd, kulturchef i Härnösands kommun.


Så funkar det att lägga upp sitt arrangemang på Entré Härnösand:

  • Det är en låg fast kostnad för att publicera sitt evenemang. Sedan tillkommer en servicekostnad per biljett som besökaren betalar.
  • Entré Härnösand tar hand om biljettförsäljning men även återbetalning och kommunikation med besökare om ett evenemang blir inställt.
  • För besökaren är det är lätt att filtrera och söka bland evenemangen. Man kan också prenumerera på nyhetsbrev för att hålla sig uppdaterad.
  • Från Entré Härnösand är besökaren bara en knapptryckning från systersajten Entré Sundsvall. Det gör det enklare för publiken att upptäcka hela Sundsvall-Timrå-Härnösands-områdets evenemangsutbud.
  • Vill man veta mer om hur det funkar så kontakta Entré Härnösand direkt.

Här hittar du Entré Härnösand. Länk till annan webbplats.

Här hittar du Evenemangskalendern. Länk till annan webbplats.