Publicerad

Vårens utställningar invigs på Härnösands Konsthall!

Verk från vänster: Jan kruse, Maria Ängquist Klyvare, Agneta B. Lind

Lördagen den 20 april kl. 13:00 invigs vårens utställningarna av Jan Kruse, Maria Ängquist Klyvare och Agneta B. Lind. Det bjuds på samtal, mingel och lättare tilltugg. Varmt välkomna!

Utställningarna pågår 20 april - 25 maj på Härnösands Konsthall och bjuder på textil, glas och keramik.

"Under och över ytan" av Agneta B. Lind
I konsthallens stora utställningssalar på plan 2 visar Härnösands Konstförening en utställning av konstnären Agneta B. Lind.

"I huvudsak arbetar jag med bildväv. Naturen och framför allt vattnet och dess olika tillstånd och uttryck är en stor inspiration. Utifrån skisser och foton från mina promenader, arbetar jag vidare i min ateljé. Det kan vara flödande vatten, vatten som reflekterar omgivningen, tidvattnet, kanaler i städer eller bäckarna i naturen. Jag abstraherar och renodlar vattnets olika uttryck till förlagor, därefter gör jag en enkel arbetsskiss i 1/1, som placeras bakom varpen i min gobelängvävstol. Form och färg växer långsamt fram.."

"Tillsammans/Together" av Jan Kruse och Maria Ängquist Klyvare
I Galleri Elna på plan 1 visas utställningen ”Tillsammans/Together". Utställningen är ett sökande efter ett möte där konstnärernas material och temperament förtydligar varandra.

"Vi är två konstnärer som levt länge tillsammans. Till denna utställning ville vi mötas i ett gemensamt uttryck för första gången. Det innebär att gå ifrån våra egna upptrampade stigar och våga utvecklas och kompromissa. Inte helt lätt för två egensinnade individer".