Publicerad

Sommarens utställningar invigs på Härnösands Konsthall

Bildmontage med verk av Henrik Samuelsson, Lisa Gerdin och Fredrik Sundqvist.

Lördagen den 8 juni kl. 13:00 invigs sommarens utställningar av Henrik Samuelsson, Lisa Gerdin och Fredrik Sundqvist. Det bjuds på samtal, mingel och lättare tilltugg. Varmt välkomna!

Under vernissagen invigs även en popup-utställning med Galleri Kaolin. Utställningen pågår 8 - 20 juni i vår lokal Hall Agrell. Missa inte!

Utställning av Henrik Samuelsson och Lisa Gerdin
I utställningssalarna på plan två visas utställningen "Skuggtillståndet".

"Det finns en samsyn i verken som visas i utställningen, t.ex. i viljan att gestalta ljus och mörker, i organisk form och i system av mått – tecken för sinnevärlden. Vi kallar utställningen Skuggtillståndet"

Utställning av Fredrik Sundqvist
I Galleri Elna på plan ett visas utställningen "Måleri" av konstnären.

”I mina målningar vill jag fånga en stämning och en förundran över vad som händer, där varje bild bär på en berättelse. Mina målningar har natur, vemod och humor som röd tråd."

Utställning av Galleri Kaolin
I vår utställningslokal Hall Agrell visas en popup-utställning av Galleri Kaolin. Samtliga verk i utställningen är till salu och kan tas med direkt hem vid köp. Missa inte!

"Kaolin bildades 1978 då en grupp keramiker gick ihop, startade ett kooperativ och öppnade butik med galleri vid Mariatorget i Stockholm. Idag, 40 år senare blomstrar fortfarande Kaolins verksamhet i samma vackra lokaler på Hornsgatspuckeln och några av de medlemmar som var med från starten är fortfarande aktiva i föreningen".