Publicerad

Oktanomat tar hem Årets Ankare på Företagsgalan

Gruppbild med många glada människor som står på en scen och jublar.

Här är alla pristagare vid 2023 års Företagsgala i Härnösand.

Torsdagen den 1 juni genomfördes Företagsgalan 2023 i Härnösand. Totalt korades vinnare i tio klasser under kvällen. Det nyinstiftade hederspriset Årets Ankare gick till Oktanomat AB, företaget bakom Gulf, Engströms Food & Deli och Engströms Bakery & Deli.

Intresset för Företagsgalan har varit mycket stort. Drygt 200 gäster deltog under festkvällen som leddes av Erika Lundqvist och Jonas Gerdin.

Även engagemanget för att rösta fram pristagarna har varit stort. I de fem kategorier som Härnösands kommun står bakom är det Härnösandsborna som röstar fram vinnarna och i år hade närmare 5000 onlineröster kommit in. På galan delade också BizMaker, Vendela Business, Företagarna och Ung Företagsamhet Västernorrland ut priser.

- Företagarna betyder oerhört mycket för Härnösand och det är viktigt att ha en sådan här högtidlig kväll där vi kan lyfta alla goda insatser som görs i näringslivet, säger Härnösands kommuns näringslivschef Petra Forsström.

Två priskategorier var nya på årets gala: dels Årets UF-företag där IT-kåren vann, dels Årets Ankare där alltså Oktanomat tog hem priset.

Hederspriset Årets Ankare ska tilldelas ett bolag som bidragit extra mycket till kommunen under de senaste tre åren, och pristagaren utses inte av en jury. För att kunna vinna ska företaget har varit verksamt i över 10 år och kunnat visa på tillväxt inom flera olika nyckeltal, såsom antal anställda, omsättning, ekonomiskt resultat och soliditet. Men företaget ska också ha visat prov på att man vågar satsa för att bygga en attraktivare plats att bo på.

- Här är det siffrorna som talar. Det företag som tar hem Årets Ankare kan verkligen visa på framgångsrikt arbete över tid. Oktanomat har med sin kunskap och sitt driv skapat en stabil affärsrörelse och samtidigt bidragit till att utveckla Härnösand, säger Andreas Sjölander (S), kommunstyrelsens ordförande.

FAKTA Här är alla vinnare på Företagsgalan 2023

Härnösands kommuns priser

Årets Härnösandsföretag: Frölen Kross AB

Årets Service- och handelsföretag: Bryggeriet

Årets Nyföretag: Hernö El

Årets Banbrytare: Hernö Gin Bar Stockholm

Årets Landsbygdsföretag: Wopac

Årets Ankare 2023: Oktanomat

Samverkanspartners priser

Årets Start up (delas ut av BizMaker): Femillo

Årets Vendela (delas ut av Vendela Business): Marie Silfversten

Årets Företagare (delas ut av Företagarna): Peter Sjölund

Årets UF (delas ut av Ung Företagsamhet Västernorrland): IT-kåren UF