Publicerad

Arbetet med camping på Smitingen fortsätter

Stort tält, kvällstid, lampa som lyser

Arbetet med att utveckla en camping på Smitingens havsbad fortsätter. På ett möte i Lyon till veckan ska bland annat planering, arbeten och tillstånd diskuteras.

Det var i april 2023 som det franska företaget Huttopia vann upphandlingen som gör att det är dom som får möjlighet att bygga camping på Smitingen. Nu har företaget bjudit in representanter från High Coast Invest, Höga Kusten Destinationsutveckling, arkitektkontoret Arconi och Härnösands kommun till ett arbetsmöte i Lyon.

– Huttopia är en viktig affärspartner som vi är måna om att ha en god relation till. Det är i vårt gemensamma intresse är att göra anläggningen på Smitingen till något alldeles extra. Det är viktigt för Härnösands attraktivitet och för att skapa de skatteintäkter som vi så väl behöver. Nu har de bjudit in till ett möte i Lyon för att arbeta vidare med projektet, säger Andreas Sjölander (S), kommunstyrelsens ordförande.

– Campingen på Smitingen är en viktig pusselbit för att bygga destination Höga Kusten ännu starkare. När vi arbetar tillsammans på det här sättet skapar vi goda förutsättningar för att det blir bra för campinggästerna, Huttopia, Härnösand och Höga Kusten, säger Mia Karlsson, vd Höga Kusten Destinationsutveckling.

– Vi är glada att vi fått förtroendet från Huttopia att bistå i deras arbetet för att utveckla Smitingen. Vi ser verkligen fram emot att få besöka några av deras campingar i Frankrike. Det kommer att ge oss en bra inblick i vad gästerna på Smitingen kan vänta sig och vilken anläggning som vi ska vara med och projektera, säger Marcus Håkansson, arkitekt på Arconi.

Huttopia fick tillgång till området på Smitingen den 1 september 2023 och har nu intensifierat arbetet med satsningen.

Bilden är tagen på en av Huttopias anläggningar i Frankrike.