Publicerad

Nav för kontanthantering i Norrland byggs i Härnösand

Kollage som visar ritning av den planerade värdedepån i Härnösand, samt en illustrationsbild som visar en liknande värdedepå.

Till vänster en ritning av den planerade värdedepån i Härnösand. Till höger en visualiseringsbild av Bankomat AB:s depå i Arlandastad. Anläggningen i Härnösand kommer exteriört att likna denna depå.

En ny spännande företagsetablering är klar i Härnösand. Det är företaget Bankomat AB som bygger en värdedepå i kommunen. Depån ska serva alla företagets kontantautomater i norra Sverige och väntas ge 6-8 nya jobb.

- Det är väldigt roligt att kunna hälsa en rikstäckande aktör som Bankomat välkommen till Härnösand. Glädjande dessutom att ett lokalt företag tar hem bygguppdraget. Den här etableringen skapar jobb och tillväxt i Härnösand, säger Andreas Sjölander, kommunstyrelsens ordförande.

Den nya anläggningen ska byggas intill E4 strax norr om centrum, nära den fastighet där Mekonomen idag håller till. Under mellandagarna skrevs avtalet under med Härnösands schakt och trädgårdsanläggningar, som ska bygga och sedan hyra ut värdedepån till Bankomat AB.

Bankomat AB fattade för ett drygt år sedan det strategiska beslutet att satsa på egna värdehanteringsdepåer. Totalt byggs fyra nya värdedepåer med uppräkningscentraler i landet, varav tre ligger i storstadsområdena Stockholm, Göteborg och Malmö. Härnösand har funnits med i diskussionen sedan april 2023 och nu är beslutet alltså fattat.

- Härnösands strategiska läge, vid E4 och som knutpunkt för inlandets vägnät skapar möjligheter för enklare logistik och bra kundunderlag. Nu planerar vi för fler etableringar och ny industrimark för ett Härnösand som ska växa, säger näringslivschef Petra Forsström.

Värdedepån byggs under 2024 och den färdiga anläggningen ska enligt planen tas i drift i början av 2025.