Publicerad

Rekordstort intresse för Företagsgalan i Härnösand 2024

Glada festklädda människor på scen. Stor grupp.

Den 16 maj genomfördes Företagsgalan 2024 i Härnösand. Galabiljetterna var slutsålda sedan länge och över 200 gäster hjälptes åt att hylla årets vinnare. Tio priser delades ut totalt och priset till Årets Härnösandsföretag togs hem av hårdsatsande Logosol.

Att det finns ett sug efter ett högtidlig festkväll för företagen i Härnösand är tydligt. Intresset för galan har även i år varit varit stort på alla nivåer, från sponsorer som ville ställa upp ekonomiskt till små och stora företag som ville ta med personalen på festen.

- Det är fantastiskt roligt att arbeta med näringslivet i Härnösand. Intresset för galan är bara ytterligare ett bevis på den positiva stämningen kring företagande i Härnösand. Här lyfter företagarna varandra och unnar varandra framgång. Det sprider sig också till Härnösandsborna och till nästa år ska vi jobba för att det engagemanget också syns i ännu fler nomineringar och röster inför galan, säger Marie Zetterlund, projektledare för Företagsgalan.

Under kvällen delades tio priser ut, varav sex var Härnösands kommuns egna. I fem av dessa hade Härnösandsborna med sina röster utsett vinnaren, och i år hade nära 5500 onlineröster kommit in - en tioprocentig ökning från 2023.

Kvällens stora pris, Årets Härnösandsföretag togs hem av Logosol, men en av kvällens stora vinnare var också nystartade Tempo Ramvik som i klassen Årets Landsbygdsföretag tog hem hela 66 procent av rösterna.

På galan delade också BizMaker, Vendela Business, Företagarna och Ung Företagsamhet Västernorrland ut priser.

- Vi har många anledningar att vara stolta över vårt fina näringsliv som skapar en attraktiv stad, arbetstillfällen och välfärd. Med kunder såväl lokalt, regionalt som globalt. Extra stolt är jag över att vi är den kommun i Västernorrland som har störst andel företag som ägs och drivs av kvinnor, 31 procent. Det är en viktig faktor för framtida tillväxt, och en av orsakerna är vårt aktiva affärsnätverk Vendela, säger Petra Forsström, näringslivschef.

Hederspriset Årets Ankare tilldelades växande Edmo Lift. Ankaret tilldelas ett bolag som bidragit extra mycket till kommunen under de senaste tre åren, och för att komma ifråga för priset ska företaget har varit verksamt i över 10 år och kunnat visa på tillväxt inom flera olika nyckeltal, såsom antal anställda, omsättning, ekonomiskt resultat och soliditet.

- Vi har ett näringsliv med utmärks både av såväl bredd som spets, där inte minst vinnarna, Edmo Lift, konkurrerar globalt inom sitt segment. Särskilt roligt är det att vi kan tilldela Edmo Lift priset som årets ankare detta år då de firar sina 60 första år, det är de väl värda, säger kommunstyrelsens ordförande, Andreas Sjölander (S).

Erika Lundqvist och Jens W Nilsson var konferecierer under galakvällen på Sambiblioteket och stämningen var hög runt borden. På scen stod Ådalsbandet med lokala musiker som Tony Naima och Lars Bodén, som i linje med kvällens tema förvandlades till Framtidsbandet. Även i övrigt bar galan en "närodlad" prägel med lokalproducerad mat på tallrikarna och - för några lyckliga - ett pris i form av en våg, skapat av keramikern Emil Österholm i Antjärn.

Här är alla vinnare på Företagsgalan 2024

Härnösands kommuns priser

  • Årets Härnösandsföretag: Logosol
  • Årets Service- och handelsföretag: Fanny
  • Årets Nyföretagare: Hernö Powersport
  • Årets Banbrytare: Café Sigrid
  • Årets Landsbygdsföretag: Tempo Ramvik
  • Årets Ankare 2024: EdmoLift

Samverkanspartners priser

  • Årets UF (delas ut av Ung Företagsamhet Västernorrland): EatUp UF
  • Årets Start up (delas ut av BizMaker): Lumiary
  • Årets Vendela (delas ut av Vendela Business): Maria Thérèse Sommar
  • Årets Företagare (delas ut av Företagarna Härnösand): Raymond Nylander, Lastvagnsservice