Publicerad

Fritidspedagogen Sara tältade på Brunnes skolgård i snöovädret

En kvinna framför en bod. Ett tält.

När fritidspedagogen Sara Leuf i Brunne fick höra om vädervarningen tidigare i veckan packade hon väskan med tält, sovsäck och liggunderlag.

Sara är också scoutledare och har sedan länge planerat för att tälta på skolan vid nästa oväder.

- Jag har vid tidigare vädervarningar gjort mig redo för att tälta på skolgården. Men då har det inte blivit något snöoväder. Den här gången gjorde jag slag i saken! Som scout är det alltid spännande att vara ute i olika typer av väder, säger hon.

Sara slog upp sitt tält i en leksaksbod ute på skolgården för att komma undan vinden.

- Jag förberedde mig på att det kunde bli kallt. Jag hade flera lager med kläder, handvärmare och en flaska med varmvatten i sovsäcken. Men det blev trevliga temperaturer för en natt utomhus. Jag sov alldeles utmärkt.

Sara ansvarade för stängningen av fritids i onsdags och öppningen på torsdagsmorgonen. Hon bor inne i stan och säger att det också var en anledning till att hon valde att sova över.

- Det kändes rätt att inte ge sig ut på vägarna på kvällen. Dessutom tänkte jag att det var bra att det fanns någon på plats på morgonen om det skulle vara svårt för mina kollegor att ta sig fram. Nu gick det ändå bra för alla och snövädret blev kanske inte så illa som befarat, säger Sara Leuf.