Publicerad

Inte slutseger – men Gerestaskolans Minecrafthjältar känner sig som vinnare i alla fall

Glada elever i en skolklass poserar med ett stort presentkort och en pokal.

Klass 5 på Gerestaskolan tog sig hela vägen till finalen i årets skolhackaton i Minecraft.

Det blev inte seger i den nationella finalen i skolhackaton i Minecraft. Men för årskurs 5 på Gerestaskolan kändes som en seger i alla fall. Klassen fick en stor pokal, en heldag på Technichus och firade med fika i klassrummet.

Tidigare i veckan stod det klart att årskurs 5 på Gerestaskolan vann den regionala finalen i skolhackathon i Minecraft, en tävling som arrangeras av Ung Företagsamhet och Technichus.

Under fredagen var det dags för den nationella finalen där fjorton regioner deltog. Klassen var uppkopplad mot den nationella juryn och Meja Wikström, Konrad Mölk och Idde Lundin som fått förtroendet att presentera klassens Minecraftvärld hade vässat sin presentation ytterligare från regionfinalen.

Och när juryn så småningom läste upp vinnarmotiveringen var det många som tittade förhoppningsfullt på varandra.

- Vi sa "det där lät som vi!", säger läraren Hampus von Post. Nu visade det sig att det inte var det, men juryn hade tydligen uppskattat mycket av det som även fanns med i vårt bygge.

Vinnare i finalen blev Nybyskolan i Robertsfors kommun, men på Gerestaskolan firades det i alla fall. Personal från Technichus var på plats och delade ut ett presentkort på en heldag för hela klassen och en stor pokal för segern i regionfinalen.

- Alla kände sig som vinnare idag, och det ska de göra. Hela klassen har gjort ett jättebra jobb med det här projektet, säger Hampus von Post.