Publicerad

Gånsviks förskola ställer ut en varg på återbrukgallerian Re:store

En varg skapad av tidningspapper.

Barngruppen Nyckelpigorna på Gånsviks förskola har tillverkat en varg med hjälp av bland annat tidningspapper, tennisbollar, toarullar och garn. Vargen Gunnar ställs just nu ut på återbruksgallerian Re:store.

Barn pysslar.

Barnen har samtidigt fått lära sig om vargen. De har tagit reda på fakta om hur den ser ut, vad den äter och hur den bor. Barnen har fått skapa revir både inne och ute i skogen.

Allt började med sagan ”rödluvan och vargen” och att barnen ställde frågor om vad vargen äter. Om vargen äter rödluvan och mormor? Det blev en anledning att ta reda på mer om vargen, berättar pedagogerna på förskolan.

I nästan två månader har barnen och personalen på förskolan arbetat med att skapa en varg i verklig storlek.

- Kombinationen av att arbeta med skapande och samtidigt ta reda på fakta gör att barnen har visat stort intresse för vargen. Vi avslutade projektet med att alla fick rösta på olika namn. Vargen fick heta Gunnar, berättar pedagogerna på förskolan.

Arbetet med att lära sig mer om djur i skogen fortsätter. Barnen har fått ta fram förslag och röstat på vilket djur de vill lära sig mer om. Personalen byggde upp en röstlokal med valbås där barnen fick lägga sin röst. Sedan sammanställdes allt med stapeldiagram. Ett bra exempel att på hur förskolor kan arbeta med demokrati.

Den här gången vann lodjuret.

En skylt där det står "Nyckelpigornas röstlokal"