Publicerad

Här hittar du utbildningarna för framtidens jobb!

En drifttekniker.

I Sverige görs nu jättesatsningar för att bygga upp en fossilfri industri. Den gröna omställningen väntas ge tiotusentals nya industrijobb inom de närmaste åren, men redan idag saknas kompetens inom många områden, och behovet av utbildad arbetskraft kommer bara att öka.

Vill du arbeta inom industrin? Vill du utbilda dig för en växande arbetsmarknad där du har mycket goda möjligheter till jobb direkt? Heta Utbildningar i Härnösand har utbildningarna för dig!

Maria Wallenman har studerat Drifttekniker kraft och värme. Hon gick från frisörstudent till en helt ny inriktning och skolade om sig till drifttekniker.

- Det bästa med utbildningen var de engagerade lärarna och den egna maskinhallen. Där finns allt man behöver för att förstå grunderna inom kraft och värme, vilket var helt magiskt för mig, särskilt med mitt starka motor- och teknikintresse, berättar Maria.

För Maria var det ingen nackdel att vara ny inom branschen. Tvärtom såg hon det som en fördel som ökade hennes engagemang i alla kurser.

- Jag fick jobb direkt och stortrivs! Fler tjejer borde söka sig till detta yrke. Det handlar mest om att våga prova, tillägger Maria.


Nu är ansökan öppen för höstens yrkeshögskoleutbildningar:

Längden på utbildningarna varierar. Samtliga är distansutbildningar där du varvar studier på din hemort med inneveckor i Härnösand där du gör praktiska övningar och examinationer. Din praktiktid, Lärande i arbete, gör du på din hemort eller där det passar dig.

Läs mer om utbildningarna på hetautbildningar.se Länk till annan webbplats.