Publicerad

Så har Härnösand klarat snöovädret

En bil i snöoväder.

SMHI gick ut med en orange vädervarning och det har varit tuffa förhållanden på grund av hård vind och kraftiga snöbyar det senaste dygnet. Enligt beredskapssamordnare Per Jonsson har kommunens verksamheter klarat snöovädret bra.

Per Jonsson, beredskapssamordnare på Härnösands kommun, hur har det gått för kommunens verksamheter under det senaste dygnets snöovädrer ?

- Den bilden jag har är att det har gått bra utifrån omständigheterna. Jag vet att våra verksamheter hade förberett sig väl. Det finns alltid en oro att den här typen av snöoväder ska ställa till problem för de som måste ut och köra på natten, som hemtjänst och hemsjukvård. Det har såklart varit en tuff natt för alla som måste ta sig fram ute på vägarna. Men det finns erfarenhet och rutiner för hur vi arbetar i samband med snöväder. Vi var till exempel redo att använda bandvagnar om personal hade haft svårt att ta sig fram, men det har inte funnits behov av det.

Anders Andersson, enhetschef på hemtjänst Nord, hur har det gått för din personal under natten?

- Personalen har tagit sig fram till brukarna, men ibland har de fått pulsa med snö över knäna. Igår såg vi till att alla bilar var fulltankade och att det fanns spade och grus i bilarna. Vi gick också igenom de rutiner som finns över hur personalen ska agera om de inte kommer fram till en brukare. Det har varit en tuff natt för personalen. De har utfört alla besök, men snövädret gör att allt har tagit längre tid. Jag är stolt över all personal. De är proffs som vet hur de ska ta sig fram även vid den här typen av väder.