Sambiblioteket

En docka som ser ut som en humla.

Titta gärna in på bibblan under sportlovet. Här bjuder vi på aktiviteter för små och stora barn och unga!

Redan på lördagen klockan 12:00, innan sportlovet ens har börjat, kör vi en SagoLördag i Stjärnans hus. Den passar jättebra för barn mellan 3 och 6 år. Gratisbiljetter finns att hämta i informationsdisken.

Måndag

Då är det fågelpysselverkstad inne i Verkstan med handledare. Mellan 10:00-12:00 eller 13:00-15:00 kan man skapa fåglar i papper, garn eller i färg. Det är bara titta in när som helst under den tiden. Barn under 6 år pysslar här tillsammans med en vuxen i sällskapet.

Tisdag

Inne i Verkstan mellan 13:00 och 16:00 blir det pyssel med sugrör, papper, geometri och origami tillsammans med en handledare. Det är bara titta in under tiden pysslet pågår. Barn under 6 år pysslar här tillsammans med en vuxen i sällskapet.

Onsdag

På onsdagen kör vi två möjligheter till att skapa en egen berättelse med hjälp av lego i Stop Motion. Vi håller till i Digidelcenter på plan 2. Här behöver man föranmäla sig, då det finns ett begränsat antal platser. Antingen bokar man in sig mellan 10:00-11:30 eller mellan 13:00-14:30. Aktiviteten riktar sig till barn och vuxna från 6 år och man bokar in sig via vår webbsida, under aktuellt evenemang. https://bibliotek.harnosand.se/evenemang#/ och det är viktigt att man anmäler både barn/barnen och de vuxna som är i sällskap.

Torsdag

För de lite äldre sportlovslediga så har vi på torsdagen en skrivarverkstad. Är du mellan 13 och 25 år och gillar att skriva? Träffen passar alla oavsett om du är nybörjare eller har skrivit tidigare. Titta in i Verkstan klockan 15:00 med vässad penna.

Fredag

Mellan 15:00 och 16:00 kan du få testa på Green Screen ute i biblioteksrummet.

Under hela veckan kan du vara med i Sportlovsboken där du får en bok från bibblan när du har läst vad du vill.
Ladda ner papper för Sportlovsboken här Länk till annan webbplats.

Stjärnans hus är också öppet en del av dagen, mellan måndag och fredag, för stillsam lek med möjlighet till att klä ut sig, läsa en saga eller bara filura lite. Kanske det blir ett och annat tillfälle för bluebots på barnavdelningen. Håll lite utkik!

Och självklart kan du bara komma hit för att hänga, låna någonting att läsa eller använda dig av vårt digitala bibliotek.

I bibliotekets evenemangskalender kan du läsa mer om aktiviteterna Länk till annan webbplats.

Nu hoppas vi på att du får ett riktigt härligt sportlov!

Sambiblioteket
Universitetsbacken 3
Härnösand
Telefon: 0611-865 30 eller 0611-865 11

Besök Härnösands bibliotek, Sambiblioteket Länk till annan webbplats.