Publicerad

Vårens sista Kulturlunch med museisatsningar, sommarmusiker och Ledins bygdespel

Kollage med evenemangsaffisch, svartvitt foto på ett band med fem unga medlemmar samt ett foto på en dörr i en trolsk skog.

Kulturlunch är ett evenemang som bjuder på nyheter och intressanta möten på kulturområdet i Härnösand. Fredagen den 24 maj är det dags för vårens sista lunch och besökarna bjuds på ett späckat program.

Den 11 juli 2024 är det världspremiär för det sprillans nya bygdespelet "Höga Kusten", skapat av Tomas Ledin. Vi träffar några av skådespelarna och musikerna som ska medverka på scenen. Utöver sångare och musiker kommer vi träffa de som jobbar med mask och kostym.

Västernorrlands museum inviger "Nycklar till vår tid" den 25 maj. Kajsa Hartig, avdelningschef Museiupplevelser och samlingar, berättar mer om det spännande arbetet bakom kulisserna med den nya basutställningen. Cajsa Lindegren, avdelningschef Kulturmiljö och hantverk tipsar om sommarens intressanta arrangemang och spännande aktiviteter på friluftsmuseet Murberget.

Upptäck det lokala bandet Karyatid som bjuder på en härlig mix av jazz och rock. Missa inte detta tillfälle att ta del av Härnösands unga duktiga musiker som dessutom kommer att arbeta som musiker i kommunen i sommar!

Dessutom blir det Kultur på minuten, korta inslag och nyheter om vad som är på gång i Härnösands kulturliv.

Kulturlunchen äger rum i teaterns foajén fredagen den 24 maj, klockan 11:30-13:00. Vill du boka mat gör du det senast klock 17 torsdagen den 23 maj. Läs mer om Kulturlunchen och boka mat här!

Vill du berätta något? Hör av dig till Kulturenheten här.