Härnösand Hästsport Arena

Härnösand Hästsport Arena

På Härnösand Hästsport Arena bedriver Härnösands ridklubb ridskola.
Här kan du läsa mer om ridskoleverksamheten. Länk till annan webbplats.

Anläggningen

Härnösand Hästsport Arena har möjlighet för 30 hästar/ponnys i Active Stable, en sorts grupphästhållning med automatiserad fodring. Anläggningen har två ridhus, ett kallridhus på 24x42 meter och ett varmridhus på 30x70 meter och stor utebana på 50x80 meter. Hela anläggningen är dessutom tillgänglighetsanpassad.

Det stora ridhuset har en publikkapacitet på 300 personer. Underlagen och storleken på banorna gör det möjligt för tävlingar på nationell nivå då alla underlag är fibersand. På anläggningen bedrives ridskoleverksamhet måndag till lördag och övrig tid är det även annan träningsverksamhet.

Konstverk i Härnösand Hästsport Arena

Konstverken består av tre delar varav en skulptur vid entrén, en skulpturgrupp med fem hästar vid utomhusridbanan och en relief i ridanläggningens cafeteria. Skulpturerna utförs i cortenstål och sibirisk lärk.

Johanna Strand har utbildning från bland annat KTH, Konstfack och Beckmans designhögskola. Hon har tidigare gjort utsmyckningar till Sannerudsskolan i Kil, Galären fastigheter i Luleå och Scania i Oskarshamn.