Högslätten sportcentrum

Högslätten Sportcentrum är kommunens största idrottsanläggning.

""

Här finns en servicebyggnad, styrketräningslokal, konstgräsplan med friidrottsarena, grusfotbollsplan, tennisbanor, motionsspår, ishall, curlinghall, konferensrum, bandybana (konstfryst) NHL-uterink, utegym, militärhinderbana och en liten parkourdel.

Servicebyggnad
Högslättens servicebyggnad har 14 omklädningsrum med duschar och bastu. De kan du använda oavsett vilken aktivitet du ägnar dig åt.

Friidrott

På friidrottsarenan kan du utöva:

  • kulstötning
  • spjutkastning
  • diskus
  • löpning
  • stavhopp
  • höjdhopp
  • längdhopp
  • tresteg

Dusch- och omklädningsmöjligheter finns inne på Högslätten Sportcentrum i motionärernas omklädningsrum.

På friidrottsarenan tränar Brännans Friidrottsförening.

Läs mer om Brännans Friidrottsförening Länk till annan webbplats.

Bollsporter

På Högslätten Sportcentrum finns många hallar och planer för fotboll, handboll och innebandy samt flera banor för tennis och badminton att välja mellan.

Här kan du läsa mer om hur du gör för att hyra en plan eller hall.

Fotboll

Tjej som trixar med en fotboll

På Högslätten finns en konstgräsplan och en grusplan.

Konstgräsplanen

Konstgräset ger oss möjligheten att starta fotbollssäsongen redan i slutet av mars.

Här tränar och spelar Härnösands olika fotbollsföreningar. HSK och HFF har denna plan som sin huvudsakliga match- och träningsplan. I anslutning till konstgräsplanen finns även möjlighet att utöva friidrott på en komplett anläggning. Läktaren vid konstgräsplanen tar ca 1000 åskådare. 

Föreningstimmen
Föreningstimmen är en möjlighet för "lediga" spelare, som tillhör en seniortrupp, att träna en timme varje vardag på Högslättens konstgräs under förutsättning att planen ej är bokad. Föreningstimmen gäller hela säsongen 2016, vardagar kl 11:00 - 12:00. Ingen föranmälan krävs och är gratis för deltagande spelare/klubbar.

Varje tränande spelare ansvarar själv för att ha korrekt utrustning, vilket innebär gräsfotbollsskor och boll, samt att ordningsreglerna följs. Rökning, snus och mat är inte tillåtet på planen.

Spelare som vill utnyttja föreningstimmen ska hörsamma den ansvarige personen på plats samt kommunens personal på Högslätten Sportcentrum. Det ska alltid finnas en ansvarig person närvarande vid träningarna.

Observera att under föreningstimmen får straffpunkterna EJ användas. Detta för att minimera slitaget runt straffområdet.

Handboll och innebandy

Vi välkomnar dig och din förening att hyra tider för både handboll och innebandy i Öbacka Sportcenter. Anläggningen ligger bredvid Badmintonhallen och har två inomhushallar: A- och B-hall.

A-hallen används framförallt till innebandy och handboll och har en läktare som tar ca 400 personer.

B-hallen används främst av dem som vill utöva tennis och badminton, men det går också bra att träna handboll och innebandy här. Det finns inga läktarplatser, så här får man träna i lugn och ro.

Öbacka sportcenter finns i nära anslutning till Högslättens servicehus, med omklädningsrum och bastu. 

Tennis och badminton

""

På Högslätten finns det flera banor för tennis och badminton att välja mellan. Här nedan har vi delat upp dem i utomhus- och inomhusbanor.

Utomhusbanor

De två inhägnade tennisbanorna utomhus kan du boka och hyra på Öbacka SportCenter. Före och efter träningen har du självklart tillgång till våra omklädningsrum med anslutande bastu på Högslätten Sportcentrum.

Inomhusbanor

På Högslätten finns två byggnader för racketsport inomhus. Badmintonhallen ägs av Öbacka Sportcenter KB.

Bokning

Tidsbokning sker via Öbacka SportCenter/VÅ Rö Tennisklubb
Här kan du boka via deras webbokning Länk till annan webbplats..
Eller telefon: 0611-102 05, 0611-208 15

Den andra byggnaden sköts av Öbacka Sportcenter, och du är välkommen att hyra tider hos oss på kommunen. Här finns två inomhushallar: A- och B-hall.

A-hallen används framförallt till innebandy och handboll och har en läktare som tar ca 400 personer.
B-hallen används främst av dem som vill utöva tennis och badminton. Här finns inga läktarplatser, så här får man träna i lugn och ro!

Motionsspår

För dig som föredrar att motionera i naturen finns en 2,5 km elbelyst slinga som ansluter till markerat 5 km spår, från detta spår finns markerat skidspår som ansluter till Vårdkasens Skidområde.

Lederna är förstås preparerade för skidåkning under vintersäsongen.

Här hittar du övriga motions- och skidspår samt trail.

Styrketräningslokal

Här finns en välutrustad träningslokal.

Besök atletklubbens hemsida Länk till annan webbplats.

Högslätten Sportcentrum
Brännavägen 166
871 62 Härnösand
Telefon: 0611-34 81 61
samhallsforvaltningen@harnosand.se