Publicerad

Arbetslivsförvaltningen tar över städning hos hemtjänstens kunder

Genrebild av en person som dammsuger en heltäckningsmatta.

Ett nytt samarbete har inletts mellan arbetslivsförvaltningen (ALF) och hemtjänsten i Härnösands kommun. Samarbetet innebär att ALF:s personal tar över städningen hos hemtjänstens brukare under sommaren.

Sommaren är här och därmed också några välförtjänta semesterveckor för många anställda inom hemtjänsten. Men målet är naturligtvis att sommarledigheterna ska märkas så lite som möjlig för kunderna.

För att se till så att alla kunder får den service de har rätt till så går anställda från ALF in och stöttar hemtjänsten under sommarmånaderna.

All service som rör mediciner, personlig hygien och liknande kommer alltid att skötas av hemtjänstens personal. Däremot kan ALF:s personal utföra uppgifter som exempelvis städning och matinköp.

- Nu under sommaren gäller samarbetet bara städning. Senare kan det bli aktuellt att ta in exempelvis matinköp i uppdraget, säger Ingrid Nilsson, förvaltningschef på ALF.

ALF:s personal har nu tagit över städningen hos Hemtjänst Syds kunder och kommer successivt att fasas in i övriga hemtjänstgrupper. Närmast på tur står Hemtjänst Nord - Högsjö och Älandsbro.

Responsens från kunderna har varit positiv.

- Vi startade vecka 27 och redan samma vecka hörde flera kunder av sig och sa att de var jättenöjda. Så vi har fått en riktigt bra start, säger Ingrid Nilsson.