Publicerad

Du kan ha rätt till bostadstillägg och äldreförsörjningsstöd

Två äldre personer, en kvinna och en man tittar på varandra.

Pensionsmyndigheten uppskattar att många pensionärer riskerar att gå miste om ersättningarna bostadstillägg och äldreförsörjningsstöd. På Pensionsmyndighetens webb kan du testa om du kan få ersättning.

Bostadstillägg är ett tillägg till din allmänna pension. Det är din totala ekonomi som avgör om du har rätt till tillägget.

På Pensionsmyndighetens webb kan du testa om du kan få tillägget samt skicka in din ansökan. Gör en beräkning här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vid en ansökan om bostadstillägg prövas även rätten till äldreförsörjningsstöd. Det är ett stöd för dig som har låg eller ingen pension och innebär att du ska kunna betala för din försörjning och ditt boende så att du får en skälig levnadsnivå.

Har du inte möjlighet att göra beräkningen via webben kan du ringa Pensionsmyndighetens kundservice och få hjälp med det.

Telefonnummer till Pensionsmyndighetens kundtjänst: 0771–776 776

Digitala informationsträffar

Pensionsmyndigheten erbjuder digitala informationsmöten om bostadstillägg för pensionärer, anhörig eller god man. Du behöver inte anmäla dig och det är gratis. Under mötet finns det möjlighet att ställa frågor via en chatt.

Här hittar du tider till de digitala mötena om bostadstillägg Länk till annan webbplats.