Kommunens aktivitetsansvar (KAA)

Kvinna under träd

Alla kommuner i Sverige har ett aktivitetsansvar enligt skollagen. Du som är under 20 år, inte är inskriven på gymnasiet eller om du inte har en fullständig gymnasieexamen omfattas av något som kallas kommunens aktivitetsansvar, KAA.

Vill du studera annan skolform än gymnasiet?

Vuxenutbildningen
Du får studera innan 20 år fyllda på Vuxenutbildningen om du har ett studiebevis. Du som är under 20 år kan få påbörja studier i förtid på Vuxenutbildningen om det finns särskilda skäl för det. Kommunala aktivitetsansvaret ansvarar för ansökan om att få påbörja studier i förtid. Kontakta oss om du vill göra en ansökan och behöver en studieplanering.

Folkhögskola Länk till annan webbplats.
Du kan börja studera på folkhögskola året du fyller 18 år. Kontakta Kommunala aktivitetsansvaret om du vill ansöka till folkhögskolan.

Har du blivit kontaktad av oss?

Att få stöd av oss är frivilligt, dock kommer vi att fortsätta kontakta dig då vi enligt Skollagen har ansvar att ta reda på vad du har för sysselsättning och erbjuda dig stöd.

Kontakta oss

Du kan ringa, sms:a eller skicka e-post till oss för att berätta vad du gör och om du behöver någon form av stöd eller hjälp.

Erika Ahlin
Telefon: 070 40 30 662
E-post: kaa@harnosand.se

Kommunala aktivitetsansvaret
För skolpersonal och myndigheter.
E-post: kaa@harnosand.se