Elutbildningar

En elektriker.

Trainor erbjuder flera olika utbildningar med olika inriktningar att välja bland. Det finns ett stort behov av elektriker.

Sökbara elektrikerutbildningar

Installationselektriker

Som installationselektriker installerar du elektrisk utrustning i alla typer av fastigheter. Du monterar elcentraler, belysning, drar elledningar och installerar strömbrytare.

Industrielektriker

Som industrielektriker underhåller och reparerar du maskiner och automatiska anläggningar i processindustrin. Uppgiften är att åtgärda elektriska och elektroniska fel på maskinerna. Du programmerar styrsystem, kopplar ihop ledningar med styrprocesser och byter ut motorer som är trasiga.

Automationselektriker

Som automationselektriker monterar, ställer in, reparerar och sköter du utrustning för automatisk styrning av olika industriprocesser och maskinanläggningar. Du kan också arbeta med installation, service och underhåll av värme- och luftbehandlingsanläggningar.

Omfattning och utbildningsform

Samtliga elektrikerutbildningar omfattar 1500 poäng och är 75 veckor långa. De bedrivs i en hybrid utbildningsform, det vill säga en blandning av distans- och klassrumsstudier.

Varje inriktning innehåller 11 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande). Labbträffar kommer att ske på plats i Sundsvall.

Antagningskrav

Godkänd grundskola eller motsvarande kunskaper.

Vi rekommenderar därtill att du har de första kurserna på gymnasial nivå i matte, svenska och engelska.

Utbildningsstart

30 oktober.

Sista ansökningsdag

4 oktober.

Vill du veta mer?

Kontakta studie- och yrkesvägledarna.