Restaurang och livsmedel

En kock.

Vill du leverera högklassig service och arbeta i en bransch som är i stort behov av arbetskraft? Gillar du att experimentera med mat och dryck? Är du nyfiken på att veta mer om råvaror eller vackra uppläggningar? Vill du ha ett jobb i ständig rörelse? Har du en kreativ sida som du vill få utlopp för? Då kan restaurang- och livsmedelsutbildningen vara något för dig!

Nu är det din tur att anmäla dig till vår restaurang- och livsmedelutbildning! Under denna utbildning kommer du att lära dig allt om råvaror och deras tillagning, drycker, servering och service. I skolans egen restaurang får du praktisera grunderna i ett metodkök, där du får laga mat, ta emot beställningar och servera gäster. Du kommer att kombinera teori med praktik och ta kurser inom hygien, näringslära, försäljning, service, specialkost och alkoholservering.

Efter utbildningen har du goda möjligheter att arbeta som kock i alla typer av kök. Under utbildningen får du lära dig olika matlagningsmetoder, matkombinationer och att göra vackra uppläggningar.

Antagningskrav

Du ska vara godkänd i svenska grundläggande delkurs 4, Engelska, Matematik eller ha motsvarande kunskaper.

Utbildningsstart

9 oktober.

Sista ansökningsdag

4 september.

Vill du veta mer?

Kontakta studie- och yrkesvägledarna.