Publicerad

Del av Skeppsbron stängs av tillfälligt

En trekantig vägskylt med gul botten och röd ram. I det gula syns en vägarbetare med en spade.

Måndag-tisdag 12-13 juni är en del av Skeppsbron avstängd för biltrafik. Det är delen mellan Bergsgatan och infarten till Långgatan som stängs av då platsen ska ställas i ordning inför invigningen av designprojektet Street Moves dagen därpå.

Street Moves handlar om att omvandla ett område för att skapa ett mer attraktivt gaturum med växtlighet, träd, olika sittplatser, konst med mera. Under de dagar som gatan är avstängd ska bland annat marken målas och området möbleras med sitt- och växtmoduler och växter ska planteras inför invigningen.

Under avstängningen hänvisas biltrafiken via Bergsgatan och Norra Kyrkogatan. Gående och cyklister kan passera arbetsområdet.

en kartbild med ett område markerat med gult

Det är det gulmarkerade området som är avstängt måndag-tisdag 12-13 juni.

Invigning av Street Moves onsdag 14 juni

Onsdag 14 juni klockan 8-16 pågår ett invigningsprogram med många olika inslag. Bland annat finns det möjlighet att vara med och bygga moduler och plantera växter under hela dagen. Projektet bjuder på enkel frukost och även en enklare lunch så långt det räcker. Det blir även någon träningsaktivitet, glassförsäljning och naturligtvis en högtidlig invigning klockan 14 med kommunalrådet Knapp Britta Thyr och samhällsnämndens ordförande Helena Elfvendal. Den följs av ett samtal om projektet där alla är välkomna att delta.

Läs mer om Street Moves-projektet i Härnösand på harnosand.se/streetmoves

Läs mer om Street Moves på ArkDes hemsida Länk till annan webbplats.