Publicerad

Street Moves är invigt

ett möblerat kajområde med människor som sitter och står

Invigningen lockade många människor. Foto: Maria-Thérèse Sommar

Designprojektet Street Moves på Skeppsbron invigdes onsdag 14 juni. På plats finns nu sittmöbler, ett långbord och växtmoduler med både blommor och träd. Tanken är att platsen ska utvecklas vidare framöver.

Street Moves invigdes högtidligt av kommunalrådet Knapp Britta Thyr och samhällsnämndens ordförande Helena Elfvendal. Men aktiviteten pågick hela dagen där vem som helst kunde hjälpa till att sätta upp möbler och plantera växter. Under dagen var det också dans, konst, glass och en träningsaktivitet.

I planerna för framtiden ingår även en paviljong för att platsen ska gå att använda året runt, men den kräver ett tillfälligt bygglov och bygglovsprocessen pågår fortfarande. Både den eventuella paviljongen och sitt- och växtmodulerna är delvis byggda med virke från den last som åkte av ett fartyg utanför Härnön i januari.

– Det var en fantastisk invigning med mycket folk. Nu ser vi fram emot att utveckla platsen vidare tillsammans med Härnösandsbor och besökare, säger projektledaren Hanna Krämmer.

Läs mer om Street Moves på harnosand.se/streetmoves

översiktsbild över ett kajområde med möbler, växter och träd. Vid kajen ligger ett fartyg

Street Moves ligger på Skeppsbron, mellan Sams uteservering och Utsprångskajen. Foto: Maria-Thérèse Sommar

två personer står vid ett rödvitt plastband

Kommunalrådet Knapp Britta Thyr och samhällsnämndens ordförande Helena Elfvendal klippte bandet. Foto: Maria-Thérèse Sommar

flera personer på ett möblerat kajområde

Danslinjen från Härnösands folkhögskola uppträdde. Foto: Maria-Thérèse Sommar

närbild på händer som planterar blommor

Många blommor planterades. Foto: Maria-Thérèse Sommar